Κανείς δε δημοσίευσε την τροπολογία για τα ΜΜΕ!

piestirio_gravoura_01.png
Ο… φόρτος εργασίας, από ό,τι φαίνεται, έκανε τις περισσότερες εφημερίδες να λησμονήσουν να δημοσιεύσουν λεπτομέρειες από την περίφημη τροπολογία για τα ΜΜΕ, εξαιτίας της οποίας απήργησε, για ένα 24ωρο, ο κλάδος των δημοσιογράφων!

 

Καθώς, μάλιστα, πέρασαν τέσσερις ημέρες και δημοσίευση δεν είδε το φως της… δημοσιότητας (σ.σ. η επανάληψη χρησιμοποιήθηκε εξ επί τούτου και θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ) η ΕΣΗΑ έστειλε επιστολή στους διευθυντές των ΜΜΕ, για να τους… θυμίσει το γεγονός, μπας και δημοσιευτεί κάπου το περιεχόμενο της περίφημης τροπολογίας.

«Το συγκεκριμένο θέμα υποβαθμίστηκε, παρά τη σπουδαιότητά του και τη σφοδρότητα της κριτικής. Άλλωστε, για το λόγο αυτό όλες οι Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα απήργησαν την Τρίτη 5/8, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας. Το επιχείρημα περί ύπαρξης σημαντικότερων θεμάτων της επικαιρότητας, που επέβαλαν την υποβάθμιση του συγκεκριμένου θέματος, φανταζόμαστε ότι ως πολύπειροι συνάδελφοι συμφωνείτε μαζί μας, δεν είναι πειστικό», υπογραμμίζεται στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως η επιστολή δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ενός συλλογικού φορέα εργασιακών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά επειδή η ΕΣΗΕΑ θεωρεί πως «θέματα όπως η συγκέντρωση ελέγχου στα Ενημερωτικά Μέσα και οι συμπράξεις επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι θέματα ουσιαστικά που πρέπει να τύχουν της κατάλληλης προβολής προς την κοινωνία. Όχι για εμάς αλλά για τους πολίτες και την Δημοκρατία»…

Το προεδρείο, με υστερόγραφο, τίθεται στη διάθεση των διευθυντών «για τυχόν διευκρινίσεις και δημοσιοποίηση των θέσεων και των απόψεων της ΕΣΗΕΑ στα «Μέσα» που διευθύνετε, στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.»

Σχόλια