Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται, για σήμερα Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.


Βαθμιαία, πάντως, θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Όμως τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα στις Σποράδες κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.