Με μια ματιά τα σημερινά (Σάββατο 2 Αυγούστου 2014) πρώτα θέματα των πολιτικών εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:  Δίνουν ζωή στην πόλη τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι παράγοντες της τουριστικής αγοράς αισιοδοξούν για την πορεία της κρουαζιέρας και για τα οικονομικά της πόλης, εάν η Θεσσαλονίκη μπει στον παγκόσμιο χάρτη και δημιουργήσει ειδικές υποδομές στο λιμάνι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παύλος «καβάλα» στ’ άλογο -

Η εφημερίδα αναφέρεται στην "Προσφορά-σφήνα", όπως τη χαρακτηρίζει του Π. Γιαννακόπουλου, "για να μην πάρει ο Κόκκαλης τον ιππόδρομο", όπως λέει, μετά τις προσφορές που άνοιξαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΘΝΟΣ: Λίφτινγκ στον νόμο για την αξιολόγηση

Σε βελτιώσεις και αλλαγές στον νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση, λέει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι οι βελτιωτικές ρυθμίσεις αποσυνδέουν τη χαμηλή βαθμολόγηση από μειώσεις μισθών και απολύσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπίζνες με τα Πανεπιστήμια-

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι επιχειρηματίες θα χρηματοδοτούν την έρευνα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες, όροι και προϋποθέσεις δεν δόθηκαν για το θέμα, που "επί της ουσίας μετατρέπει τα AEI-TEI σε κυνηγούς χορηγών, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και με το κύρος ενός Πανεπιστημίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ματώνει εικόνα του Χριστού!

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό που καταγράφηκε από κάποιους στην Ουκρανία και το χαρακτηρίζει προάγγελο του πλανητικού εφιάλτη στην εκεί εμπόλεμη ζώνη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το success story του τουρισμού και οι (μη) διακοπές των Ελλήνων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μπορεί να αυξήθηκε, κατά 17,1% το τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό στην χώρα μας, όμως, επισημαίνει ότι οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν μόλις το 10%.

ΕΣΤΙΑ: Εξωφρενικά ποσά στον φόρο ακινήτων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι παράνομος διότι προσκρούει σε διατάξεις του νόμου για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών.

Η ΑΥΓΗ: Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: Πελάτες του ΔΝΤ και των όρνεων

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει άφρονες τους βουλευτές των δύο κομμάτων που, όπως λέει, δηλώνουν θιασώτες του προγράμματος που χρεοκόπησε την Αργεντινή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στο παζάρι η Παιδεία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "στα Πανεπιστήμια ιδιώτες επενδυτές με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύνδεση έρευνας και αγοράς

Στο ίδιο θέμα, με... άλλη ματιά αναφέρεται η εφημερίδα. Υποστηρίζει ότι τα ΑΕΙ θα μπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες για χρηματοδότηση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χωρίς εφημερίδα, σήμερα, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε στην Μακεδονική Εκδοτική Εκπαιδευτική η ΕΣΗΕΜ-Θ, για τα χρωστούμενα της εργοδοσίας στους εργαζόμενους.

Ο ΛΟΓΟΣ: Στον αέρα οι εξαγωγές στη Ρωσία

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε με τα ροδάκινα τα οποία εξάγονται σε Ουκρανία και Ρωσία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σώστε τα σπίτια- Απαιτούνται άμεσα γενναία μέτρα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για πάνω από 400.000 καθώς και χαράτσια απειλούν κοινωνία και κυβέρνηση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιδόματα, συντάξεις, παροχές κόβονται στα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ούτε δύο στους πέντε βαριά ανάπηρους παίρνουν προνοιακό επίδομα όταν περνούν από τις Επιτροπές.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πυρά Μητσοτάκη κατά του Σαμαρά

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, με αφορμή τον αποκλεισμό της Ντόρας Μπακογιάννη από μια θέση στην ΕΕ, αναβιώνει η βεντέτα του 1993 κι ο πρώην πρωθυπουργός μιλά με οργή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ: Δεν θα πληρώσουν ΦΠΑ 420.000 επαγγελματίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους μικρές επιχειρήσεις αλλά και «μπλοκάκια» με τζίρο έως 10.000 ευρώ δεν θα χρεώνουν ΦΠΑ, αλλά και δεν θα εκπίπτει από τις δαπάνες τους. Προσοχή: Δεν ισχύει για... δημοσιογράφους, εκτός κι αν δεν προκύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας από την αμοιβή τους με ΤΠΑ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  "Πόλεμο" κήρυξε η Βρετανία στον καρκίνο μέσω DNA

Η εφημερίδα βρήκε και επικαλείται δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες γονιδιακή επανάσταση θα αλλάξει για πάντα τη θεραπεία της νόσου.

ESPRESSO: Με έκαψε ο αδελφός μου

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κόντρα των αδελφών τραγουδιστών Βάιου και Γιώργου Μαργαρίτη. Κι όμως, θα βρεθούν άνθρωποι να τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο...

KONTRA NEWS: Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι αστεία τα χρέη της χώρας μπροστά στα δικά μας

PRESS TIME: Τα πάνω-κάτω στην οικογένεια Παπανδρέου

Με αφορμή το βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου που είναι στα σκαριά, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Σοφία χάνει το Καστρί  για χρέη 500.000 ευρώ, ο Κατσανέβας παραπέμπεται σε δίκες κι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου βρίσκεται σε θύελλα με τη λίστα Λαγκάρντ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση για τα στεγαστικά- Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες, αλλά και τράπεζες
  • Η ΑΞΙΑ: Ομόλογα – φάντασμα 30 δισ. Θηλιά στον λαιμό των τραπεζών
  • Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μήνυμα από την κυβέρνηση για λήψη πρόσθετων μέτρων
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Χωριστή διαπραγμάτευση κυβέρνησης με το ΔΝΤ