Στην περιοχή Κανταρε Κορινθίας συνελήφθησαν 33 Αφγανοί λαθρομετανάστες, ενώ κάποιοι άλλοι διέφυγαν, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με φορτηγά γνωστής εταιρίας διεθνών μεταφορών, που είχαν αριθμούς κυκλοφορίας από Τουρκία. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες  για την σύλληψη και των υπόλοιπων λαθρομεταναστών.
Εμφανίζονταν, τηλεφωνικά, κυρίως σε ηλικιωμένους. Ισχυρίζονταν ότι συγγενικά πρόσωπα των ανύποπτων ηλικιωμένων είχαν εμπλακεί σε τροχαία. Ζητούσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ, δήθεν ως δικηγόροι, για να… γλιτώσουν από τα περεταίρω!

 

Η σπείρα των απατεώνων, η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, δρούσε σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, προχθές, Τρίτη 5 Αυγούστου 2014,το μεσημέρι, στην Καλαμαριά, δύο μέλη της, ένας 39χρονος αλλοδαπός άντρας και μία γυναίκα ομοεθνής του ηλικίας 28 ετών.

Η γυναίκα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 81χρονο Έλληνα και του είπε ότι ήταν… δικηγόρος. Του είπε ότι ο εγγονός του, δήθεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο κι ότι ήταν αναγκαίο να βρεθούν 7.000 ευρώ, για να πληρωθεί το πρόστιμο και η εγγύηση, ώστε το παιδί να γλιτώσει το Αυτόφωρο.

Κλείστηκε ραντεβού στο σπίτι του ηλικιωμένου, αλλά ο 81χρονος ενημέρωσε την αστυνομία. Έτσι, όταν η υποτιθέμενη “δικηγόρος” έφθασε στο σπίτι με τον 39χρονο αλλοδαπό, βρήκαν εκεί και αστυνομικούς, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, το ζευγάρι των αλλοδαπών συγκρότησε, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, σπείρα με… ειδικότητα τις απάτες αυτού του είδους.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, αλλά και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 520 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης και χρυσαφικά – κοσμήματα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, όλα αυτά τα είχαν πάρει, με τον ίδιο τρόπο, από διάφορα θύματά τους. Με αυτόν τον τρόπο δράσης, από τον Ιούνιο του 2014 έως και στις 5 Αυγούστου, εξαπάτησαν τουλάχιστον επτά άτομα και τους πήραν 50.200 ευρώ. Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον 29 άτομα προσπαθώντας να πάρουν 133.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.