euro_10.jpg
Την εξαίρεση και απαλλαγή των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), όπως είχε προβλεφθεί και για το ΕΕΤΗΔΕ ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης(ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Ο νόμος 4021/2011 εξαιρούσε πολύ ορθά από την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ τη βιοτεχνική και βιομηχανική δραστηριότητα. Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές-βιοτεχνικές επιχειρήσεις αποτελεί ένα δυσβάσταχτο χαράτσι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Την ίδια ώρα, που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική παραγωγή δέχονται το ένα φορολογικό χτύπημα μετά το άλλο», υπογραμμίζει ο κ.Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι ο νέος φόρος θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην ελληνική μεταποίηση.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι με την εξοντωτική φορολόγηση των επιχειρήσεων ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται ούτε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται. Ζητούμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα για εξαίρεση των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ στο πλαίσιο των αλλαγών/διορθώσεων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ.Παπαδόπουλος.