evropi_simaies_01.JPG
Διακόσιοι πενήντα νέοι από 27 χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν φέτος, από σήμερα, Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, ως τις 18 του μήνα, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.).

 

Το φόρουμ πραγματοποιείται με τη στήριξη της "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014".

Νέοι και νέες, ηλικίας έως 25 ετών, από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μερικά από τα πλέον καίρια ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ανεργία, η μετανάστευση, η ξενοφοβία και ο εξτρεμισμός. Επιπλέον, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα συνεργαστούν και θα ξεπεράσουν τα εθνικά σύνορα, με βάση τα ιδανικά της ισότητας και ελευθερίας της έκφρασης.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί από το 1992, ανεξάρτητα από θρησκευτικά και κομματικά συμφέροντα. Στις δράσεις μας, οι νέοι Ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα" δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Νερού του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η 20χρονη πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Ε. Ευανθία Κασιώρα.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνάντηση των νέων υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Νέοι από όλες, σχεδόν, τις χώρες της Ευρώπης θα συμμετέχουν σ' αυτή τη διοργάνωση. Εκτός όμως από δουλειά, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και την πόλη μας και στη συνέχεια να μεταφέρουν στους φίλους τους πόσο φιλόξενη και φιλική είναι η Θεσσαλονίκη. Η φωνή των νέων θα ακουστεί μακριά" ανέφερε, από την πλευρά του, ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, συντονιστής της "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014".

Το 5ο Διεθνές Φόρουμ θα φιλοξενηθεί σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων η κατασκήνωση "Ονείρατα" του Δήμου Πολυγύρου, το Mediterranean College, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" και το κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος".
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 14 κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθεμιά από τις οποίες θα πραγματευτεί ένα διαφορετικό θέμα.

Τα ψηφίσματα των επιτροπών, τα οποία υπερψηφίζονται από την Ολομέλεια, αποστέλλονται στους αντίστοιχους αρμόδιους Ευρωβουλευτές ως προτάσεις των νέων της Ευρώπης.