Με μια ματιά δείτε τα σημερινά (Τρίτη 1 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το ασανσέρ των βάσεων 
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο Ιμπραήμ απειλεί την Ελλάδα
Η εφημερίδα γράφει "χάρτης-σοκ των τζιχαντιστών, που σχεδιάζουν εισβολή στην Ευρώπη μέσω Βαλκανίων".
ΕΘΝΟΣ: Τα κριτήρια για μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διευρύνονται τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα όλης της χώρας. Παράλληλα αποκτούν δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής οι φοιτητές των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 100 Έλληνες πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "χύνουν το αίμα τους για την Ορθοδοξία στην Αν. Ουκρανία, την ώρα που οι ισλαμιστές απειλούν να καταλάβουν την πατρίδα μας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο φόρος υπεραξίας για μεταβιβάσεις αυθαιρέτων
Η εφημερίδα γράφει ότι "στη συμπλήρωση των ρυθμίσεων που καθορίζουν τον τρόπο υπολογισμού των τιμών κτήσης των ακινήτων που κατά τη μεταβίβασή τους υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον αέρα η αξιολόγηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπόμνημα-χαστούκι στην αξιολόγηση Μητσοτάκη στέλνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο κατ΄εξοχήν επιστημονικός δημόσιος φορέας για τη διοίκηση. Υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί κινδυνεύουν με απορρύθμιση οι δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή αντίθετοι στην αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει τη διαδικασία και αντιδρά μαζί με τους εργαζομένους στους δήμους με απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου".
ΕΣΤΙΑ: Η συμβολή των ξένων προπονητών. Ενδεδειγμένη και για την δημόσια διοίκηση
Η εφημερίδα γράφει "εξ αφορμής λοιπόν, της εξαιρετικής εμφανίσεως της εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θέτουμε και τώρα το εξής ερώτημα: Γιατί, αυτό που τόσο εύκολα δεχόμαστε για το ποδόσφαιρο, δηλαδή την ανάθεση σε ξένους προπονητές ακόμη και της αντιπροσωπευτικής μας ομάδος, το αποκρούομε για ο,τιδήποτε έχει σχέση με την οργάνωση της χώρας;".
Η ΑΥΓΗ: Αρπάζουν αποθεματικά και συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο ακόμη βήματα προς την κατάργηση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και τη μετατροπή των συντάξεων σε βοήθημα των 360 ευρώ έκανε η κυβέρνηση. Σήμερα 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η διάταξη για μείωση των εισφορών κατά 3,9% (2,9% εργοδοτικών, 1% εργατικών), που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων για τα ταμεία άνω του 1 δισ. ετησίως. Παράλληλα οι επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο δικαιούχους μειώνονται εκ νέου από 5,2% έως 30%".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δίχτυ ανασφάλειας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δικαιώματα των ασφαλισμένων αποκτούν και οι ανασφάλιστοι πολίτες -νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες- στην Ελλάδα με την ΚΥΑ που υπογράφτηκε χθες από τα τρία συναρμόδια υπουργεία και που αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη χώρα".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε ομηρία οι φοιτητές του ΕΜΠ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ομηρία επέλεξαν να θέσουν τους φοιτητές τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, καθώς αποφάσισαν χθες να παρατείνουν επ΄αόριστον την απεργία κάνοντας κατάληψη των κτιρίων του, με αποτέλεσμα το εαρινό εξάμηνο να απειλείται άμεσα με απώλεια".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: To SoSαμε το νερό μας
Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παγώσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, η οποία ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέλευση των μετόχων.
Ο ΛΟΓΟΣ: Ανασφάλιστος 1 στους 5 εργαζόμενους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα 17 εκατ. ευρώ έφθασαν τα πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 31 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Αρτεμις»".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επιβίωση» με 13,1 ευρώ την ημέρα για τετραμελή οικογένεια!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η Κοινή Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών για τη θεσμοθέτηση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», το οποίο είναι ήδη νομοθετημένο στα 26 από τα 28 κράτη - μέλη της ΕΕ".
ΤΑ ΝΕΑ: Οι σχολές που δίνουν δουλειά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδηγό σχολών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που προσφέρουν επαγγελματικές προοπτικές στους αποφοίτους τους, ακόμα και σε διαδρομές που δεν περνούν αμέσως από το μυαλό των ενδιαφερομένων, παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ»".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα, νέα μέθοδος συντηρεί τα όργανα για 3 μέρες, δίνοντας την ευκαιρία την μεταφορά οργάνων σε όλο τον κόσμο αλλά και τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου συμβατότητας οργάνου και ασθενή.
 
ESPRESSO: Αχ! Πίκρα και υπερηφάνεια για την Εθνική
Η εφημερίδα κάνει πρώτο θέμα τον άτυχο αποκλεισμό της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου από τον γύρο των "οκτώ" στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Kontranews: Συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου με Τσίπρα σημαίνει: Διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και εξευτελισμό της πολιτικής ζωής
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σύνδρομο του Γιωργάκη Παπανδρέου έχει χτυπήσει για τα καλά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να απεμπλακούν απ΄την κυβέρνηση πριν το οικοδόμημα καταρρεύσει με πάταγο και συμπαρασύρει στο γκρεμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Crash test με τη ΔΕΗ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγκλίνουν οι απόψεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Σε συνάντηση που είχαν χθες, συμφώνησαν να δοθούν εγγυήσεις στις τοπικές κοινωνίες, ενώ έστειλαν μήνυμα σε όποιους απειλούν να «βυθίσουν» τη χώρα στο σκοτάδι, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να υπάρξουν συνέπειες στην κοινωνία από πιθανές κινητοποιήσεις".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Για πληρωμή και εισφορών «περάστε από την εφορία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους μηχανισμούς για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο αναδιοργανώνει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η αυξητική τους πορεία, που απειλεί τα δημοσιονομικά μεγέθη αλλά και μπλοκάρει την οικονομική δραστηριότητα".