Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σήμα κινδύνου για το μετρό!"

Η εφημερίδα γράφει ότι «Ένα έργα εξαιρετικής σημασίας για την πόλη, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμα τρύπα στην καρδιά της όμοια με αυτή της Πλατείας Διοικητηρίου» κι αναφέρεται στο SOS που εκπέμπει το ΤΕΕ τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο του μετρό και τα αρχαία της Βενιζέλου.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: "Το ΣΔΟΕ εγκρίνει τα δάνεια".

Η εφημερίδα αναφέρεται στις τράπεζες που έχουν αποστείλει στις Αρχές (ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία κ.λπ.) μέχρι στιγμής στοιχεία για περίπου 2500 καταθέτες βάζοντας τέλος στο τραπεζικό απόρρητο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρουκέτα! Κόβεται το ΕΚΑΣ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι νέα «μνημονιακά» μέτρα-σοκ, τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2015, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών".

ΕΘΝΟΣ: "Ακουμπάμε συνεργούς και γιάφκες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες ο τρομοκράτης Ν. Μαζιώτης. Συνελήφθη ύστερα από μάχη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι. Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα ως Μιχάλης Μιχελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είναι κοντά σε συνεργούς και γιάφκες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα μυστικά της Κωνσταντινούπολης και το «Ποθούμενο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φανερώθηκαν στα έγκατα της Αγιάς Σοφιάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ετοίμαζε χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας "

Η εφημερίδα γράφει "οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες ότι η «ομάδα Μαζιώτη» θα χτυπούσε μέσα στον Ιούλιο, ίσως αιματηρά, εξαιτίας των πολλών ημερολογιακών «τρομοκρατικών επετειων» και όχι μόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 28 εντολές της τρόικας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η τρόικα έφυγε από την Αθήνα, αφήνοντας πίσω την κυβέρνηση με μία λίστα 28 εντολών, που θα πρέπει, μαζί με τα 6 προαπαιτούμενα, να υλοποιήσει έως την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου".

ΕΣΠΡΕΣΣΟ: "Τρόμος"

Η εφημερίδα γράφει για την επιχείρηση της Αστυνομίας σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.

ΕΣΤΙΑ: "Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία και ιδιωτική οικονομία της αγοράς. Όμως η σημερινή δημοκρατία στην Ελλάδα θέλει κρατικά μονοπώλια, κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» και πολίτες δύο κατηγοριών".

Η ΑΥΓΗ: "Πλατιά συσπείρωση για να σώσουμε τις παραλίες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτοβουλία πλατιάς συσπείρωσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία του αιγιαλού και του φυσικού πλούτου της χώρα από την περιβαλλοντική και εθνική καταστροφή, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπενάκη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ελάχιστη εγγυημένη φτώχεια"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "τον εγκλωβισμό των πολιτών σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, και μάλιστα χωρίς πιθανότητα εξόδου, προσφέρει η κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου με το επικοινωνιακό περιτύλιγμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε ορισμένες μόνο περιοχές και θα διατεθούν μόλις 20 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα όλοι οι δικαιούχοι θα βρεθούν κάτω από ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο, ενώ κατά περίπτωση θα καταργηθούν προνοιακά επιδόματα, τα οποία λαμβάνουν ήδη ορισμένοι εξ αυτών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ψάχνουν τώρα συνεργούς και γιάφκες Μαζιώτη"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών του, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά, αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επεισοδιακή σύλληψη του επικηρυγμένου τρομοκράτη, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η ΕΒΖ κλείνει τα 2 ζαχαρουργεία"

Η εφημερίδα αναφέρεται στα λουκέτα στα δύο εργοστάσια που βρίσκονται στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες αντίστοιχα.Το ΓΕΩΤΤΕ επισημαίνει ότι θα γίνουμε ελλειμματικοί σε ζάχαρη, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν την παραίτηση βουλευτών των δύο περιοχών της Β. Ελλάδας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στη «φάκα» ο Νίκος Μαζιώτης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Νο 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα, Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη, χθες μετά από ένοπλη συμπλοκή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, χθες το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να καταδικάσουμε τη σφαγή στη Γάζα"

Η εφημερίδα αναφέρει "σήμερα τα συλλαλητήρια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα, στις 7.00 μ.μ., στη στάση μετρό στην Πανόρμου. Θα ακολουθήσει πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εφυγε η τρόικα έρχονται όμως ειδήσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα έφυγε αλλά αναζωπυρώνονται τον Αύγουστο καυτά μέτωπα που αφορούν την υλοποίηση των προαπαιτουμένων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ και την προετοιμασία της επόμενης κρίσιμης αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών είναι οι δεσμεύσεις για το άνοιγμα του Ασφαλιστικού, οι νέες ρυθμίσεις για τις απεργίες αλλά και το νέο μισθολόγιο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Στραβά αρμενίζουν"

Η εφημερίδα σημειώνει "καλοκαιρινή γραμμή πλεύσης από την τρόικα έλαβε η κυβέρνηση. Ετοιμάζουν νόμο που επιτρέπει το χτίσιμο και το μπάζωμα στις παραλίες. Ανοίγει ο δρόμος για εκμετάλλευση δασών, ποταμιών, λιμνών. Επιταχύνεται η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων".
Kontranews: "35 χιλιάδες κουλοχέρηδες στήνουν οι Τσέχοι στην Ελλάδα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιτέλους αρχίζει η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη που είχαν υποσχεθεί στον ελληνικό λαό ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Από την πρώτη Οκτωβρίου η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα απέραντο καζίνο, αφού οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσαν όλες τις νομικές και τεχνικές διαδικασίες για να στήσουν 35.000 κουλοχέρηδες!".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "3 μέρες αρκούν στον οργανισμό μας για να αναζωογονηθεί"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Αμερικανοί επιστήμονες ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν πως τα οφέλη της νηστείας είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ όσο πιστεύαμε.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορο-διευκολύνσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρατείνεται από την εφορία η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και πληρωμής του φόρου ακινήτων"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εξι «καυτούς» φακέλους άφησε πίσω της η τρόικα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύσκολο προμηνύεται το φθινόπωρο, καθώς κυβέρνηση και τρόικα άφησαν δεκάδες εκκρεμότητες να επιλυθούν στην προσεχή τακτική αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, με γνωστή ημερομηνία λήξης".