israel_soldiers_20140713_02.jpg
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλαβαν 10 παλαιστίνιους διαδηλωτές.

 

"Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Ορος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών). Αλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές", εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

"Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά", πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.

Εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι Παλαιστίνιοι

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας,έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έριξε φέιγ βολάν με τα οποία καλεί τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι, διότι θα ξεκινήσουν μαζικοί βομβαρδισμοί της ζώνης. "Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους", ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Η έξοδος των κατοίκων άρχισε τη νύκτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών. Οι περισσότεροι αναζητούν ένα σχολείο της Unrwa για να βρουν καταφύγιο. Ο Ρόμπερτ Τέρνερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Unrwa δηλώνει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στα σχολεία του οργανισμού.

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός στρατός προελαύνει στην έρημο της κεντρικής Γάζας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Reuters.