Ξεκίνησαν από το Σάββατο 5 Ιουλίου τα μαθήματα στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας που διεξάγεται για όγδοη χρονιά φέτος στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2014.

Ερευνητές, φοιτητές αλλά και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα Νανοεπιστημών, Νανοϊατρικής και Οργανικών Ηλεκτρονικών. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, που γίνονται στο ξενοδοχείο Porto Palace, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυεπιστημονικού Γεγονότος NANOTEXNOLOGY 2014, δίνονται εξετάσεις και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βαθμούς που αναγνωρίζονται στα Πανεπιστήμια της ΕΕ.

Μαθητές-νανοτεχνολόγοι
Η Αγάθη Γκουνιαρούδη παρακολουθεί φέτος για δεύτερη χρονιά το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και ιδιαίτερα τα μαθήματα Νανοϊατρικής Η ίδια παρακίνησε πέρσι και τους διοργανωτές να δεχθούν μικρότερης ηλικίας άτομα στα κλειστά αυτά εξειδικευμένα τμήματα. Το όνειρό της είναι, όπως λέει, να ασχοληθεί με την ιατρική και ήδη το βιογραφικό της είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά θερινά προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου

Με έμφαση σε ένα καλό βιογραφικό που θα γίνει αφετηρία για την είσοδο σε πολύ καλό αμερικανικό πανεπιστήμιο, αλλά πιθανόν και σε κάποια υποτροφία, παρακολουθεί φέτος το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας με έμφαση στα Οργανικά Ηλεκτρονικά ο Χρήστος Παπαχρήστου, μαθητής του Διεθνούς Σχολείου ΙΒ του Ανατόλια.

ΗΠΑ καλούν ΑΠΘ

Τη βράβευση του καθηγητή Σ. Λογοθετίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2014, θα αναγγείλει αύριο Τρίτη ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "Κύκλος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ" Τ. Μουρατίδης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Λογοθετίδης θα τιμηθεί στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, όπου αναπτύσσεται η καινοτομία "digital manifacturing". Πρόκειται για καινότομο πρόγραμμα που σε λίγο θα "τρέχει" σε όλες τις βιομηχανίες και θα επιτρέπει να υπάρχει σαφής εικόνα της παραγωγής του τελικού προϊόντος μέσω υπολογιστή.