efimerides_periptero_04.jpg
Με μια ματιά όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα πέντε μυστικά του μηχανογραφικού

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Φθηνότερο ρεύμα για ανέργους

Η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκλεισαν τη Βουλή για να σωθεί ο Βενιζέλος

Η εφημερίδα γράφει "πολιτικό σεισμό πρώτου μεγέθους προκαλεί η χθεσινή αποκάλυψη-βόμβα ότι η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σακαραμαγκά, στο οποίο εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα που έκλεισε άρον άρον η Ολομέλεια, και η οποία ανακοινώθηκε χθες με καθυστέρηση δύο εβδομάδων προκειμένου να παραγραφούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος του ίδιου και του Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΕΘΝΟΣ: Καταργούνται μετατάξεις και αποσπάσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στο αδιαφανές και δημοσιονομικά επιζήμιο καθεστώς των μετακινήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εφεξής κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστικό σχέδιο ενοποίησης Καθολικών-Ορθοδόξων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα δρα "γεωπολιτικός άξονας Βατικανού-Φαναρίου"...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοί δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "επεκτείνεται η εφαρμογή του μέτρου σε όσους συμπληρώνουν 3 μήνες ανεργίας και σε άπορους στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Υποβρύχια» παραγραφή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον σίγουρο δρόμο της παραγραφής τυχόν ποινικών ευθυνών επέλεξε η κυβέρνηση, όταν διαπίστωσε ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για το σκάνδαλο των υποβρυχίων είχε τα ονόματα των Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου ως έχοντες ενδεχόμενη ποινική ευθύνη".

ΕΣΤΙΑ: Σοφά λόγια για την Οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ 80 ακριβώς ετών, την 19η Ιουνίου 1934, η «Εστία» δημοσίευε στηνπρώτη σελίδα ένα βαρυσήμαντο άρθρο-επιστολή του Νικολάου Κανελλοπούλου, υπό τον τίτλο «Το Εμπόριον και η Αυτάρκεια»".

Η ΑΥΓΗ: Υποβρύχια παραγραφή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προστασία στον Ευ. Βενιζέλο έναντι των νόμων για την υπόθεση των υποβρυχίων προσέφερε απροκάλυπτα και προκλητικά ο Αντ. Σαμαράς, με προφανές αντάλλαγμα την κυβερνητική στήριξή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι Αρχοντες των παραγραφών

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το Μαξίμου έδωσε εντολή να μπει τέλος στις εργασίες της Βουλής τον Ιούνιο, ακριβώς την ημέρα που έφτανε η δικογραφία των γερμανικών υποβρυχίων, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η κυβέρνηση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση. Καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην πίεση συγκεκριμένων υπουργών που αυτονομούνται και ζητούν «εκπτώσεις» στις μεταρρυθμίσεις, στη στάση των εταίρων, καθώς και στην ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων σε τομείς που έχουν πλήξει τους πολίτες χωρίς να έχουν φέρει δημοσιονομικό αποτέλεσμα -όπως η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης και για τον οποίο θα ζητήσει μείωση κατά 15% έως 20% από την τρόικα τον Σεπτέμβριο, ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πωλητήριο σε ό,τι πωλείται

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως 7.755 στρέμματα στη Θεσσαλονίκη ιδιωτικοποιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ κι όπως αναφέρει πρόκειται για 60 ακίνητα, μεταξύ των οποίων το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και το αεροδρόμιο του ΣΕΔΕΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ: Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερους καταναλωτές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο δημιουργούνται μετά από τροποποίηση υπουργικής απόφασης, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χρειάζεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ειδική Αγωγή

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εκδήλωση διοργάνωσαν χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας του Κόμματος, στην οποία παρενέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας".

ΤΑ ΝΕΑ: Τα κολέγια ψαρεύουν αριστούχους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τώρα τα κολέγια διεκδικούν και υψηλόβαθμους υποψηφίους που πέτυχαν σε σχολές μεγάλης ζήτησης, αλλά μακριά από το σπίτι τους. Μετά την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και με όπλο το υψηλό κόστος ζωής για φοιτητές σε σχολές της περιφέρειας, ορισμένα προσφέρουν υποτροφίες μειώνοντας έως και 75% τα δίδακτρα για επιτυχόντες σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλής ζήτησης".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Πρόωρος τελικός

Η εφημερίδα γράφει ότι "το «Σχέδιο 121» του Τσίπρα κόντρα στο «Σχέδιο 180» του Σαμαρά για νέο πρόεδρο".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φτιάξτε μόνοι σας το ελιξίριο της μακροζωΐας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αμερικάνοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκατοντάδες μπουκάλια κάτω από την Νέα Υόρκη, τα οποία βρίσκονταν θαμμένα εκεί για 150 χρόνια και, σύμφωνα με θρύλο, περιέχουν ελιξίριο που θεραπεύει τα… πάντα!

ESPRESSO: Δυο ψυχές χαμένες

Η εφημερίδα αναφέρεται στον “σατανιστή” Αλέξανδρο, όπως τον χαρακτηρίζει και την άστεγη την οποία δολοφόνησε, για την οποία ισχυρίζεται πως έφυγε από το σπίτι της “πληγωμένη από έρωτα”.

Kontranews: Η ΔΕΗ ρίχνει την κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαριστική βολή για την ετοιμόρροπη και σπαρασσόμενη κυβέρνηση αποτελεί η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σχέδιο για μείωση 20% στον φόρο πετρελαίου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μείωση κατά 15% - 20% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση στην τρόικα κατά τη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 19 συμφωνίες 6,5 δισ. δολ. μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ανοικτούς τους κρουνούς χρηματοδότησης προς ναυτιλιακές και στεριανές ελληνικές επιχειρήσεις φθάνει σήμερα στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ για την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, επιδιώκοντας να κλείσει όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που έχουν σχέση με το λιμάνι του Πειραιά και να επιβεβαιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της χώρας του σε μια σειρά άλλους τομείς".