Ξεκίνησε  την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων στα σχολεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.


Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο έχουν την υποχρέωση να προσέλθουν στο σχολείο τους για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν στην πορεία για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών τους δελτίων.

Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή του μηχανογραφικού αρχίζει από την Τρίτη. Οι υποψήφιοι με το password που θα έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.

Από τις 24 Ιουνίου ως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και άλλα στοιχεία και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο (προσωρινή αποθήκευση).

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ ως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση). Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή.