Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και καλό θα είναι οι οδηγοί Ι.Χ. να... αποφεύγουν τους δρόμους του κέντρου -αν δεν υπάρχει λόγος.


Η πρώτη συγκέντρωση άρχισε στις 9 το πρωί στα δικαστήρια. Άτομα του αναρχικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μπάμπη Τσιλιανίδη, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία στο ΑΧΕΠΑ και δικάζεται σήμερα.

Η δεύτερη είναι προγραμματισμένη στις 10, επίσης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από εργαζόμενους στη ΒΙΟ.ΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης, επειδή, στο Πρωτοδικείο, εκδικάζεται υπόθεση για την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας.

Στις 12:30 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για να διαμαρτυρηθούν, έπειτα από  καταγγελία που αναφέρει πως τα μεταλλεία λειτουργούν παράνομα.

Στη 1 μ.μ., φοιτητές θα συγκεντρωθούν έξω από τη λέσχη του ΑΠΘ, για να διαμαρτυρηθούν για την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Τέλος, μέλη των ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 3 μ.μ. έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις σχολείων.