«Η κυβέρνηση δεν έλαβε, υπόψη της, της αντιρρήσεις και τις προτάσεις μας επί του Ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης. Ούτε λεκτικές αλλαγές που ζητήσαμε, δεν έγιναν δεκτές».


Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλιας, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Ρυθμιστικά Αττικής και Θεσσαλονίκης, από την ειδική επιτροπή της Βουλής.

Όπως πρόσθεσε, με την ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού, δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλά, σε βάθος χρόνου. Έφερε ως παράδειγμα τις αλλαγές που προβλέπονται για το χώρο της ΔΕΘ και του Γ ΣΣ, όπου αναφέρεται η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου, καθώς και η μετονομασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου σε χώρο περιπατητικών διαδρομών, κάτι που σημαίνει, στην μεν πρώτη περίπτωση τη μεταφορά της ΔΕΘ-Helexpo και στη δεύτερη την ανάπτυξη επιχειρήσεων εντός του δάσους.

Για τον κ. Μπίλια «είναι οπισθοδρόμηση αυτό που συμβαίνει», ακόμη και η σκέψη του αρμόδιου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να μεταφερθεί το Τμήμα Ρυθμιστικού, που θα ανήκει, πλέον, σε διεύθυνση του υπουργείου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, «για το ΤΕΕ/ΤΚΜ αρμόδια είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Υπογράμμισε ότι το νέο Ρυθμιστικό αφορά ολόκληρους τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς και μέρος των νομών Πιερίας και Ημαθίας.

Χαρακτήρισε, δε, «παράλογο των ημερών» να αυξάνονται οι ευθύνες του Ρυθμιστικού και να μετατρέπεται από Οργανισμός σε Τμήμα.