Οι δράσεις του 4ου Greenparty, της οικολογικής γιορτής που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως και η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της έκθεσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης παρουσιάστηκαν σήμερα 4 Ιουνίου 2014.


Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. 

«Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» είναι το σύνθημα του φετινού Greenparty και το εμπνεύστηκαν οι μαθητές του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης. 

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο 4ο Greenparty «δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση απλών τρόπων κατασκευής και παρασκευής καθημερινών προϊόντων από φυσικά υλικά, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικά παιχνίδια», καθώς όπως συμπλήρωσε, «θέλει να φέρει κοντά πολλούς φορείς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στις νεαρές ηλικίες, ώστε να ασχοληθούν με το περιβάλλον  και με δράσεις που προάγουν την καθημερινή μας συμπεριφορά». 
Πότε θα γίνει

Το 4ο Greenparty θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου και κατά τις ώρες 10.00 έως 24.00 θα στηθεί για πρώτη φορά στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως μια υπαίθρια βιβλιοθήκη, στην οποία θα λειτουργούν εργαστήρια μεταποίησης της πλαστικής σακούλας, ομαδικά επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, οικολογικές κατασκευές και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τους υγροτόπους της Πιερίας. 
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί από τους δημότες μια μακέτα της πόλης από ανακυκλώσιμα υλικά, με τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι»,  με στόχο να παραδοθεί στους αρμόδιους, αποτυπώνοντας τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη. 
Στην είσοδο του πάρκου θα στηθεί και θα παρουσιαστεί το πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Smart-Electric- Drive, με δυνατότητα test- drive για τους επισκέπτες.  

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά και θεατρικά χάπενινγκ.