Ο ΜΕΑΣ Τρίτων, που διοργάνωσε τον πρόσφατο διεθνή μαραθώνο «Μέγας Αλέξανδρος», με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει δυσαρέσκεια για το προεκλογικό σποτ της ΔΗΜΑΡ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Μορφωτικός Εκδρομικός Αθλητικός Σύλλογος Τρίτων Θεσσαλονίκης εκφράζει την έκπληξη, αλλά και την πικρία του, για το γεγονός ότι ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και για τις προεκλογικές ανάγκες της ΔΗΜΑΡ, χρησιμοποιήθηκαν τα στιγμιότυπα της τηλεοπτικής ανασκόπησης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου, που διεξήχθη την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως «ο Διεθνής Μαραθώνιος και το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεών του, πέραν του αθλητικού, έχει και πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πάνω απ’ όλα ιστορικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, προβάλλοντας τη χώρα μας σε όλο τον πλανήτη».

Ως εκ τούτου, το ΔΣ θεωρεί αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται αυθαίρετα και καταχρηστικά υλικό από την τηλεοπτική ανασκόπηση του μαραθωνίου και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για οποιονδήποτε λόγο και σκοπό, πέραν αυτών που επιτελεί.