earth1.jpg
Με μια ματιά τα βασικά πολιτικοοικονομικά γεγονότα της ημέρας (Τρίτη 13 Μαΐου 2014):

 

9.30 Αρχίζει η 48ωρη απεργία του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ για τυος 1.165 συναδέλφους τους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης.

10.30 Παρουσίαση της έκθεσης με θέμα "Η Προσβασιμότητα των Ατόμων με Δυσκολίες στη Μετακίνηση στην περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης", από την ερευνητική ομάδα συστημάτων μεταφοράς του ΑΠΘ, στο κέντρο Αρχιτεκτονικής.

11:00 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση στη Μόσχα με τον Ρώσο α' αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης Βλαντιμίρ Τιτόφ. Στις 12:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ και στις 14:30 με τον α' αντιπρόεδρο της Δούμα Ιβάν Μέλνικοφ. 

12.00-Ημερίδα με θέμα "Οι Νέοι Φοιτητές και οι Εκλογές του Μαΐου”, για την ευαισθητοποίηση των φοιτητών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

14:30 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

16.00 Έναρξη του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου στον τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

17.00 Επιστημονική ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και της νομικής σχολής του ΑΠΘ, με θέμα  "Η Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας", στο αμφιθέατρο της Νομικής.

18:30 Η Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κράτος- Διοίκηση - Θεσμοί», στις Αχαρνές στην αίθουσα Carpe -Diem (Λ. Πάρνηθος 407). Ομιλητές:  Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ν. Αλιβιζάτος., Γ. Παγουλάτος, Σπ. Μουζέλης, Δ. Τσιρώνης, Μ. Ρεντούμης. Συντονιστής: Δ. Αντωνάκου

18.30 Τελετή τερματισμού για το Βελγικό Ράλυ Αντίκα. Από το απόγευμα τα αυτοκίνητα – αντίκες θα βρίσκονται στο πλακόστρωτο της παραλίας, μπροστά από το Μακεδονία Παλάς.