Καθυστέρηση, στην υποβολή του εντάλματος πληρωμής, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκάλεσε
το πρόβλημα με την εξόφληση των λεωφορειούχων που μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία τους.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης Μιχάλης Πεζίκογλου, το ένταλμα έπρεπε να υποβληθεί, από την περιφέρεια, ως το τέλος του 2013. Κι ενώ ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην Περιφέρεια να το καταθέσει ως τις 10 Ιανουαρίου, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης το επιστρέφει για να εγκριθεί, μαζί με άλλα εντάλματα πληρωμής, που αφορούν υπερωριακή απασχόληση στο δημόσιο τομέα.

«Γινόμαστε –και πάλι- το μπαλάκι μεταξύ υπηρεσιών», λέει ο κ. Πεζίκογλου, καθώς οι λεωφορειούχοι περίμεναν να εισπράξουν χρήματα για το μεταφορικό έργο της σχολικής χρονιάς 2012-13, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο «ήδη καταβλήθηκε ο ΦΠΑ και, ήδη, φορολογήθηκε ως εισόδημα»!

Έτσι, η μεταφορά 5.000 μαθητών στα σχολεία του νομού της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον αέρα, καθώς οι λεωφορειούχοι αποφασίζουν, αύριο, στις 8 το βράδυ, σε γενική συνέλευση, αν θα απέχουν από το μεταφορικό έργο! Αυτό σημαίνει πως, στο τέλος της χρονικής χρονιάς, θα διαταραχθεί η μαθητική ζωή για 5.000 μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους.

«Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα των παιδιών και ζητάμε συγνώμη. Δεν είμαστε, όμως, εμείς οι υπεύθυνοι», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου. «Αν τα εντάλματα έφευγαν πιο νωρίς από την Περιφέρεια, δε θα υπήρχε πρόβλημα», καταλήγει.