Οριστικά εκτός μάχης για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης τέθηκε χθες ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ψηλά», Χάρης Παπαγεωργίου.


Χθες, το Πολυμελές Πρωδικείο απέρριψε την   ένσταση του κ. Παπαγεωργίου κατά της απόφασης ακύρωσης της υποψηφιότητάς του. Βάσει του σκεπτικού του Δικαστηρίου, ο συνδυασμός δε συμπληρώνει τον απαιτούμενο από το νόμο αριθμό των 48 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Έκανε λόγο για «πολιτεία που είναι άδικη», δήλωσε «αγανακτισμένος» και υποστήριξε πως «υπήρξε πολιτική μεθόδευση».

Όπως υποστήριξε, «το Πρωτοδικείο έδωσε λάθος οδηγίες», ενώ «ο δήμος Θεσσαλονίκης παρέδωσε άλλα έγγραφα» και πρόσθεσε: «Μας περίμεναν στη γωνία»…

Ο Χάρης Παπαγεωργίου, ισχυρίστηκε πως «υπήρξαν διευκολύνσεις σε άλλους υποψηφίους», όπως «η φωτογραφική διάταξη για τον κ. Μπουτάρη που είχε θέμα συμμετοχής ως πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», ή στον Στ. Καλαφάτη. Προανήγγειλε, δε, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.