Δεν οφείλεται σε έλλειψη ρευστότητας η διακοπή της λειτουργίας  της Euromedica Κεντρική Κλινική Θεσσαλονίκης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. 


Η εταιρεία προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αναστολή λειτουργίας κλινικών λόγων προβλημάτων ρευστότητας, στα οποία γίνεται αναφορά και στη Euromedica Κεντρική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται  στην ανακοίνωση, η διακοπή της λειτουργίας της Euromedica Κεντρική Κλινική Θεσσαλονίκης δεν οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας. Τονίζεται ότι παρόλο που οι καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ έχουν, πράγματι, δημιουργήσει έντονο πρόβλημα ρευστότητας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, η Euromedica καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση των μονάδων της και των θέσεων εργασίας 
των εργαζομένων σε αυτές. 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η αναστολή της λειτουργίας της συγκεκριμένης Κλινικής δεν είναι οριστική και οφείλεται στην έκδοση δικαστικής απόφασης που προβλέπει τη λειτουργία μόνο συγκεκριμένων τμημάτων.  «Πέραν του γεγονότος ότι η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήδη διερευνώνται εναλλακτικά σενάρια για τη λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής». Πάντως, η εταιρία μετέφερε τις δραστηριότητες σε άλλες μονάδες που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να προβεί στην απόλυση κανενός εργαζομένου. «Όσον αφορά, ειδικότερα, τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, τις έχει ήδη μεταφέρει στην Euromedica Κυανούς Σταυρός, όπου λειτουργούν ήδη εδώ και έναν μήνα με το ίδιο επιστημονικό προσωπικό», καταλήγει η ανακοίνωση.