[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΑΠΘ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αντιμετώπιση καταρράκτη με νανοϋλικά

Δρ Θάνος Καραμήτσος
Θεραπεία του καταρράκτη με νανοϋλικά υπόσχεται στη διατριβή Δρ. της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Πρόκειται για τον Δρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Θάνο Καραμήτσο, ο οποίος,  ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, παρουσίασε μια διατριβή που αναμένεται να λύσει σοβαρά προβλήματα θεραπείας του καταρράκτη.


Σήμερα, η μετεγχειριτική θεραπεία της νόσου αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση σταγονών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι οφθαλμίατροι όμως διαπίστωναν ότι πολλοί ασθενείς ήταν ...ασυνεπείς με τη θεραπεία τους.

Η ερευνητική ομάδα του Θάνου Καραμήτσου με την επίβλεψη του Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, και της καρδιολόγου Δρ.Βαρβάρας Καραγκιοζάκη, δημιούργησαν νανοϋμένια με ειδική επικάλυψη της φαρμακευτικής ουσίας , έτσι ώστε ν απελευθερώνεται σταδιακά η φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται μετεγχειριτικά και ν’ αποφεύγεται η χορήγηση σταγόνων.

«Ο ρυθμός απελευθέρωσης του φαρμάκου είναι κλινικά αποδεκτός. Ωστόσο η όλη προσπάθεια βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Απαιτείται καλλιέργεια κυττάρων, αν και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι βιοδιασπώμενα και διαφανή, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν πειράματα σε ζώα . Αν όλα πάνε καλά θα μπορέσουμε σχετικά σύντομα να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο προϊόν», δηλώνει ο Δρ.Θάνος Καραμήτσος.   

Νανοοφθαλμολογία , ονομάζεται η νέα τάση που δημιουργείται με την ανάπτυξη μεθόδων νανοτεχνολογίας και νανοϊατρικής για την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]