21022008139.jpg

Με τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδης” ανοίγει η μέρα, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:

 

Στις 10 πμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδης” στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμπαράσταση από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και το ΕΚΘ.

Στις 12 μ.μ. καταγραφή οικοπέδων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο Κρυονέρι (περιοχή Διαγόρα).

Στις 12 μ.μ., συνέντευξη τύπου από τους εργαζόμενους στη Βιομηχανία Μεταλλευμάτων (ΒΙΟ.ΜΕ.), η οποία λειτουργεί με ευθύνη και διαχείριση των εργαζομένων. Θέμα η δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.

Στις 12 μ.μ, τα  δ.σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  δίνουν συνέντευξη τύπου στην ΕΔΟΘ(προξένου Κορομηλά 51 - ημιόροφος), για τις δραματικές εξελίξεις στην παιδεία και τις αποφάσεις του κλάδου σχετικά με διαθεσιμότητες – απολύσεις. Στη Συνέντευξη θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών, του Υπουργείου Οικονομικών και από άλλους χώρους εργασίας  που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στις 18.00 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων, οι Σύλλογοι Γονέων όλων των Σχολείων των Πεύκων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεύκων και το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Αιθαλομίχλη: επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης. Ομιλητές: Κ. Νικολάου, δρ. χημικός περιβαλλοντολόγος Κ.Σαμαρά, καθηγήτρια-δ/ντρια Εργ.Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. Λ.Σιχλετίδης, καθηγ.τ.δ/ντής Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής Γ.Παπανικολάου

Στις 18.30, ενημέρωση για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ σχετικά με το ψωμί, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στις 19.00, αρχίζει το 2ο διεθνές κολόκβιουμ για τον Αριστοτέλη με θέμα “Η Ψυχολογική Διάσταση στα Αριστοτελικά Κείμενα”, στο ΑΠΘ.