xrima660.png

Παρίσταναν τους εφοριακούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους. Τους έλεγαν πως συγγενικά τους πρόσωπα χρωστούσαν στην εφορία και απαιτούσαν τα χρήματα.

 

Η σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα. Συνελήφθησαν οι τρεις: Ένς 54χρονος, ο 29χρονος γιος του κι ο 49χρονος συνεργός τους. Ο τέταρτος της παρέας, 40 χρόνων, αναζητείται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο αρχηγός της σπείρας –ο 54χρονος- έκανε και… μαθήματα απάτης στα άλλα μέλη της σπείρας, διδάσκοντας τεχνικές εξαπάτησης –κυρίως- ηλικιωμένων! Κι αυτό επειδή είχε πείρα! Από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2013 είχε κάνει ένα χρόνο φυλακή, καθώς είχε συλληφθεί και τότε, για απάτη σε βάρος 13 ατόμων…

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πλησίαζαν ηλικιωμένους και τους αιφνιδίαζαν, λέγοντας πως είναι εφοριακοί κι έχουν εντολή να… συλλάβουν συγγενικά τους πρόσωπα, με χρέη στην εφορία. Οι ηλικιωμένοι κάμπτονταν και έσπευδαν να καταβάλουν αυτοί τα χρήματα του –υποτιθέμενου- χρέους.

Φυσικά, τα μέλη της σπείρας, αναλάμβαναν να συνοδέψουν τους ηλικιωμένους στις τράπεζες για να μην “πάει κάτι στραβά”.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν εννέα άτομα, σε Θεσσαλονίκη Λάρισα, Καρδίτσα και Δράμα και να καρπωθούν, από τον Οκτώβριο του 2013, 50.800 ευρώ. Επίσης δεν… κατάφεραν να πάρουν άλλα 12.350 ευρώ, είτε επειδή οι ηλικιωμένοι κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, είτε επειδή τους πρόλαβε η αστυνομία.

Οι τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε χωριό του Νομού Ημαθίας. Κατηγορούνται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τις κατά περίσταση κατηγορίες της Παραχάραξης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και παράβασης Νόμου Περί Προσωπικών Δεδομένων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, σε χωριό του νομού Ημαθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 74 τραπεζογραμμάτια δολαρίων, αμφίβολης γνησιότητας και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με κάμερες που είχαν οπτική επαφή σε κοινόχρηστο χώρο.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς η αστυνομία πιστεύει ότι έχουν εξαπατήσει κι άλλα άτομα.