alisides_04.jpg

Κλειστός είναι και σήμερα, ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης.

 

Ο δρόμος έχει πιάσει πάγο σε πολλά σημεία και η τροχαία απαγορεύει τη διέλευση οχημάτων.

Στη Ροδόπη, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω υπερχείλισης ποταμών της περιοχής. Έτσι, διακόπηκε η κυκλοφορία στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού (στην Αγία Μαρίνα), Τραύου (στη Νέα Καλλίστη), Ποντικορέματος Αρριανών, στην περιοχή Δόκου, οι διαβάσεις των ποταμών Κάλχαντος, Σκαλώματος και Βοσβόζη στην περιοχή Ηφαίστου, η διάβαση του ποταμού της περιοχής μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης η διάβαση του ρέματος του βιολογικού καθαρισμού στο Μεσοχώρι Ροδόπης.

Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στις παρακάτω περιοχές:

Στην Πέλλα, στην επαρχιακή οδό από την Άρνισα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, από 12ο έως 25ο χλμ.

Στην Ημαθία στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (στην Καστανιά), από το 82ο χιλιόμετρο ως τα όρια με το νομό Κοζάνης και στην επαρχιακή οδό από τη Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, από 17ο έως 26ο χλμ.

Στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Μεγάλου Λιβαδίου, του δήμου Παιονίας, από 15ο χλμ. έως 27 χλμ.

Στη Χαλκιδική, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 66ο χλμ. έως 70ο χλμ., στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 58ο χλμ. έως 75ο χλμ., στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς έως τη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου Βαρβάρας.

Στην Ξάνθη, στην επαρχιακή οδό που οδηγεί από την Ξάνθη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από 45ο χλμ έως το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην Καστοριά στην παλιά εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως 28ο χλμ. και στην παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από το 35ο έως 55ο χλμ.

Στη Φλώρινα, στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου.

Στην Ευρυτανία στις επαρχιακές οδούς Καρπενησίου – Φουρνάς, από 12ο έως 20ο χλμ (θέση Βράχος), Καρπενησίου προς το χιονοδρομικό κέντρο, από 7ο έως 11ο χλμ., Καρπενησίου – Κρικέλλου Δομνίστας, από 18ο έως 22ο χλμ., Φουρνάς – Καρδιτσας, από 8ο έως 12ο χλμ., Προυσού – Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ.

Στην Καρδίτσα, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 47ο έως 61ο χλμ. και Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 15ο έως 29ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος προς Ανατολική Αργιθέα).

Στην Κορινθία στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από 22ο χλμ. και άνω και Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ. και άνω.