Συμβολική διαμαρτυρία, με σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας, έξω από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό της Βενιζέλου, όπου βρέθηκε το βυζαντινό σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης, η συμβολή της λεωφόρου (της Εγνατίας Οδού) κι ενός
σημαντικού κάθετου άξονα της πόλης που οδηγούσε στο λιμάνι, οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.


Η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απευθύνει δημόσια έκκληση προς διεθνείς και εγχώριους επιστημονικούς και άλλους φορείς προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς: Να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη αποξήλωση των μνημείων στο βυζαντινό σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑ, στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου, του μετρό, ανακαλύφθηκε «ένα μνημειώδες και συμβολικό τοπόσημα στην καρδιά του διοικητικού και εμπορικού κέντρου της κοσμοπολίτισσας συμπρωτεύουσας της πρώιμης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», μαζί με ένα «σύνολο δημόσιων κτιρίων, εμπορικών καταστημάτων και εργαστηρίων εκατέρωθεν της λεωφόρου ως μοναδικά αρχαιολογικά στοιχεία για την κοσμική ζωή της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, της βυζαντινής ‘Πομπηίας’».

Καταλογίζουν ευθύνες στην Αττικό Μετρό και το υπουργείο

O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπογραμμίζει ότι πρότεινε, μαζί με το δήμο Θεσσαλονίκης, «τη διάσωση και αξιοποίηση του μοναδικού αυτού μνημείου σε πρωτότυπη συνύπαρξη με το σταθμό του μετρό, μετά από εμπνευσμένο ανασχεδιασμό του, σύμφωνα με σύγχρονες διεθνείς πρακτικές ως εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της μνήμης και της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης», όμως «η ανάδοχος του έργου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., όπως και οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Πολιτισμού, με αστήρικτα ή και παραπλανητικά επιχειρήματα εμμένουν σε αδιέξοδες πρακτικές, αλλά και αντιδεοντολογικές ή και αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις του θέματος». Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι, από την πλευρά της εταιρίας «επικαλέστηκαν αρχικά έλλειψη κάθε δυνατότητας βιώσιμης τεχνικής λύσης  για τη συνύπαρξη αρχαιοτήτων και μετρό, οδηγώντας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε μια αβάσιμη γνωμοδότηση, που προκάλεσε μια ατυχή Υπουργική Απόφαση το Γενάρη του 2013 για ολική απόσπαση των αρχαιοτήτων και μελλοντική έκθεσή τους στη Δυτική Θεσσαλονίκη», ενώ στη συνέχεια, λόγω της θύελλας των αντιδράσεων «παρουσιάστηκαν δημόσια από ΑΠΘ και ΤΕΕ τουλάχιστον 4 προτάσεις για τη συνύπαρξη αρχαιοτήτων και μετρό».

Όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι, «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ κώφευε και συνεχίζει να κωφεύει, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της, σε σύμπνοια με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., για εξεύρεση λύσης συνύπαρξης αρχαιοτήτων και μετρό», κάτι που οδήγησε το δήμο Θεσσαλονίκης σε προσφυγή στο ΣτΕ. Μετά την κατάθεση απόψεων από πλευράς του υπουργείου, η συζήτηση της προσφυγής του Δήμου Θεσσαλονίκης επίκειται στο ΣτΕ την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.


"Να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον ανασχεδιασμό"

Προσθέτουν ότι «η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ισχυρίζονται ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να «εξευρεθεί λύση» για τη διατήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σταθμού. Στην πραγματικότητα όμως, όλο αυτό το διάστημα, λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στην πρόταση του ΣΕΑ για άνοιγμα του εργοταξίου/αρχαιολογικού χώρου στο κοινό και την ουσιαστική ένταξή του στην καθημερινότητα της πόλης αντέδρασαν με τον οριστικό αποκλεισμό του χώρου. Με την εμμονή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης του Ιανουαρίου 2013 έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την απαραίτητη ουσιαστική επανεξέταση του ζητήματος».

Τέλος, ο ΣΑΕ ζητά να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τον επανασχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου.