Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, 10.30- 14.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου. 


Την ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία για την Υγεία-Διατροφή, Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων» (του ΕΣΠΑ 2007-2013).

Υπό... παρακολούθηση 150 Θεσσαλονικείς

Το Τμήμα προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενήργησε κατά τους μήνες  Ιούνιο και Ιούλιο 2013, δύο τριήμερα δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων (σακχάρου, χοληστερόλης και τριγλυκερίδιων) και ελέγχου μεταβολικού συνδρόμου, στo πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Με βάση τα αποτελέσματα,  παρέχεται δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση σε 150 άτομα που διαγνώσθηκαν με παχυσαρκία, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη και κάθε μήνα επαναλαμβάνονται ανθρωπομετρικές εξετάσεις (βάρος, περίμετροι και περιφέρειες) καθώς και λιπομέτρηση, ενώ δίνονται οδηγίες κατά περίπτωση καθώς και εξατομικευμένα διαιτολόγια. 

«Η ημερίδα που θα διεξαχθεί εντάσσεται, όπως και οι δωρεάν εξετάσεις που προηγήθηκαν, στις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.