asfaltostrosi_01.jpg

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετική σύμβαση κατασκευής ασφαλτοστρώσεων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, από τον αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες και περιλαμβάνει συνολική επιφάνεια 20.000m2 αντικατάστασης, συντήρησης, και ενίσχυσης του ασφαλτικού τάπητα με τροποποιημένη άσφαλτο και γρανιτικά αδρανή σε τμήματα των ειδικών λωρίδων λεωφορείων στις κεντρικές αρτηρίες (βασικό οδικό δίκτυο) Βασ. Όλγας – Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως καθώς και με κοινή άσφαλτο σε άλλες οδούς του Δήμου (Δημοσθένους, Πλουτάρχου, Κούσκουρα, Νικ. Γερμανού κ.α.), όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.

Η ειδική λωρίδα λεωφορείων της οδού Τσιμισκή θα ανακατασκευαστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε. Θεσσαλονίκης με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.).