venizelos_ko_pasok_20131024_01.jpg

Τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πήγαν όπως τα ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε έντονη κριτική.

 

Μάλιστα, οι οκτώ (η εκ… Πέλλας ορμώμενη Θεοδώρα Τζάκρη, η “παλιοσειρά” Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός από το περιβάλλον Παπανδρέου, ο εκσυγχρονιστής Ν. Σηφουνάκης και οι Γάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραϊτης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος) ζήτησαν να διατυπωθεί ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα κατέβει μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές!

Ο Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ ποια μέτρα μπορεί να ψηφίσει ενώ ο Γ. Κουτσούκος ζήτησε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τη στρατηγική στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μωραΐτης είπε πως «έχουμε ζήσει τον αντιμνημονιακό Σαμαρά Νο1, τώρα μας λένε ότι θα ζήσουμε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο 2. Κανείς μας όμως δεν θέλει να δει το έργο».

Ο Ν. Σηφουνάκης μίλησε για υπουργούς της Ν.Δ. που αιφνιδιάζουν, με ρυθμίσεις και τροπολογίες, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη (ξανα)είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει συνιστώσα της Ν.Δ.

Ο Δ. Κρεμαστινός, απευθυνόμενους στους βουλευτές, είπε πως «δεν υπάρχουμε ως κόμμα».

Κωνσταντινόπουλος και Σκανδαλίδης είχαν έντονο διάλογο. Ο Κ. Σκανδαλίδης μίλησε κατά της Σώτης Τριανταφύλλου (είναι η μία από τους 58 που υπέγραψαν το περίφημο κείμενο για την κεντροαριστερά). Ο εκπρόσπωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απάντησε: «Μας πείραξε η Σώτη και όχι που βάλαμε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτιά μας;»

Ο Χρήστος Γκόγκας μίλησε… εθνικά: «Εγώ νιώθω ότι σώζω την πατρίδα μου και δεν νιώθω δεξιός, με αυτά που κάνουμε», είπε.

Το λόγο έλαβε ο Ευάγ. Βενιζέλος και, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, είπε πως η προγραμματική συμφωνία είναι μια «δική μας πρόταση στη βάση της» και… μετατόπιση του κ. Σαμαρά, από όσα έλεγε το 2010 στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ότι δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτήν που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του.