ekth_ktirio_01.jpg

Την ενότητα των εργαζομένων θέλουν να εξασφαλίσουν οι συνδικαλιστές που πήραν, απόψε, μέρος, στην περιφερειακή σύσκεψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Σωματείων του ΕΚΘ και των Προεδρείων των Εργατικών Κέντρων των περιφερειών κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Νίκου Κιουτσούκη και του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Βαγγέλη Μουτάφη.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των Εργατικών Κέντρων ενόψει της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου 2013. Όλοι οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και των εργαζομένων, που παραβρέθηκαν στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του ΕΚΘ, υπογράμμισαν πως η κινητοποίηση θα πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένη, για να δοθεί μια δυναμική απάντηση από πλευράς εργαζομένων και ανέργων, στα σχέδια της κυβέρνησης.

Καθορίστηκε, ακόμη, το πλαίσιο της κινητοποίησης, στο οποίο, κύρια σημεία θα είναι η συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται, η καθιέρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η καταπάτηση των δημοκρατικών και κοινωνικών  δικαιωμάτων, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν πως η απεργία της 6ης Νοεμβρίου θα πρέπει να είναι η αρχή νέων αγώνων του εργατικού κινήματος και έθεσαν το πλαίσιο των επόμενων δράσεων.