dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01_thumb

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών, με αναστολή, καταδικάστηκε η πρώην ιδιοκτήτρια της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) για μη καταβολή μέρος των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους που αφορούν διάστημα του 2011.

Η πρώην ιδιοκτήτρια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος, στην αγόρευσή του, επικαλέστηκε την αδυναμία της κατηγορουμένης να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, τονίζοντας ότι η εντολέας της έχει μόλις ένα ακίνητο στην ιδιοκτησία της.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες προχώρησαν τις διαδικασίες για την αυτοδιαχείριση της ΒΙΟ.ΜΕ., θυγατρικής της ‘Φίλκεραμ Τζόνσον'. Όπως υποστηρίζουν, με τη νέα καταδικαστική απόφαση (σ.σ. έχει προηγηθεί άλλη μία, πάλι για μη καταβολή δεδουλευμένων) ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν.
Επιπλέον, οι περίπου 40 εργαζόμενοι ζητούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της πρώην εργοδότριάς τους, υποστηρίζοντας ότι μεγάλα χρηματικά ποσά διοχετεύτηκαν κατά το παρελθόν σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Εξάλλου, όπως επισήμαναν, θα διεκδικήσουν νομικά την άρση της χορηγηθείσας από το δικαστήριο αναστολής , ώστε η επιχειρηματίας να συλληφθεί και να φυλακισθεί.