Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ανακοίνωσε χθες πως «τα δημοσιεύματα σχετικά με τις διαπιστούμενες από τον ΕΟΠΥΥ «υπερσυνταγογραφήσεις», στοχοποιούν τον ιατρικό κλάδο».

Ακόμη τονίζει πως «οι γενικόλογες και αόριστες «αποκαλύψεις» επιτυγχάνουν τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά δεν επιλύουν τα προβλήματα».

Καλεί τον ΕΟΠΥΥ να γνωστοποιήσει χωρίς καθυστερήσεις στα θεσμικά όργανα των ιατρών τους μέσους όρους συνταγών ανά ειδικότητα, «να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τον αριθμό των ιατρών που τους υπερέβησαν κατ’ εξακολούθηση και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και να ενημερώσει συγκεκριμένα για τα μέτρα που έχει πάρει καθώς και για όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Ο ΙΣΘ αναφέρει πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρέχει υποστήριξη σε κανέναν που παραβαίνει τους κανόνες της ορθής άσκησης της Ιατρικής εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και της δημόσιας υγείας. Αλλά προσθέτει πως «δεν θα επιτρέψει την συλλήβδην σπίλωση όλου του Ιατρικού σώματος και την δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος εκείνων που ασκούν το λειτούργημα τους σύμφωνα με ότι ορίζει η ιατρική επιστήμη, η δεοντολογία και ο όρκος του Ιπποκράτη». Και καταλήγοντας τονίζει πως δεν πρέπει κανένα φάρμακο να δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή και όπως τονίζουν αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Γιατρός συνταγογραφούσε για 150 ασθενείς την ημέρα!