Σαφάρι ελέγχων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εξετάσεων που συνεχώς μεγαλώνουν τα χρέη στον ΕΟΠΠΥ.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη δράση γιατρών οι οποίοι καταφέρνουν να χρεώνουν τεράστια ποσά στον ΕΟΠΥΥ και να συνταγογραφούν ακόμη και 200 συνταγές την ημέρα.

Μεταξύ των πιο κραυγαλέων ύποπτων περιπτώσεων που καταγράφηκαν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι αυτή γενικού γιατρού της Μακεδονίας, που «έγραψε» 4.388 συνταγές εντός ενός μηνός, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 150 με 200 συνταγές την ημέρα.

Σε Κέντρο Υγείας της Θράκης δύο γενικοί γιατροί συνταγογράφησαν εντός ενός μήνα 3.200 συνταγές έκαστος. Παθολόγος συνταγογράφησε 33 συνταγές εντός ενός μήνα με συνολική δαπάνη 110.000 ευρώ και μέση αξία συνταγής τα 3.400 ευρώ! Ασφαλισμένος σε διάστημα ενός μήνα έλαβε 15 συνταγές με 785 συνολικό αριθμό κουτιών και δαπάνη περίπου 8.500 ευρώ, ενώ άλλος ασφαλισμένος έλαβε εντός του ίδιου μήνα εννέα συνταγές και 400 κουτιά φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αόριστες αποκαλύψεις απλώς δημιουργούν εντυπώσεις και δε λύνουν προβλήματα