Το κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ Ατατούρκ, θα περιμένει, από τις 16 Αυγούστου, τους Τούρκους τουρίστες της Θεσσαλονίκης. Θα είναι στημένο σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που φέρεται ότι μεγάλωσε ο Τούρκος ηγέτης, το οποίο ανακαινίστηκε.

 

Τα ξύλινα πατώματα ανακαινίστηκαν και γυαλίστηκαν, τους τοίχους κοσμούν γκραβούρες και πίνακες της εποχής, αλλά και πορτρέτα του Κεμάλ και, σε μία γωνία, έχει τοποθετηθεί μια δερμάτινη πολυθρόνα και σ’ αυτήν έχει τοποθετηθεί το κέρινο ομοίωμα του Τούρκου ηγέτη. Φορά ευρωπαϊκά ρούχα κι έχει, στα χέρια του, λευκά γάντια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα της δεκαετίας του ‘10 και του ‘20.

Το υπουργείο Τουρισμού της γείτονος ανακοίνωσε ότι οι εργασίες ανακαίνισης στην «οικία Κεμάλ», ολοκληρώθηκαν. Η επίσημη τελετή εγκαινίων θα γίνει, στη 1.30 μ.μ. της Παρασκευής 16 Αυγούστου και, σ’ αυτήν, θα παραβρεθεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Λόγω της Τελετής, από τις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας, το κτίριο θα κλείσει για το κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα Ασφαλείας για την ημέρα των εγκαινίων, που θα λάβει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, θα είναι δρακόντεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εγκαίνια στο μουσείο με το κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ Ατατούρκ