Σε εξέλιξη η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, στη Θάσο. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να κόψουν το μέτωπο το οποίο κατευθύνεται προς τα Λιμενάρια –είναι μακριά από το χωριό.

Το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να φθάσουν στην Καλλιράχη και τις Μαριές.

Διαβάστε ακόμη:

ΘΑΣΟΣ Μαίνεται πυρκαγιά στην Καλλιράχη
ΘΑΣΟΣ Σώθηκε ομάδα πυροσβεστών από τις φλόγες

Επί τόπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα με 59 άτομα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στη μάχη έχουν ριχθεί και ερπυστριοφόρα οχήματα, λόγω του δύσβατου του εδάφους, τα οποία έφθασαν στο νησί σήμερα το πρωί.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για τμήμα του αναγεννημένου δάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1989.

Μετά τη δύση του ηλίου, οπότε και σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από το ελικόπτερο και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, όλες οι προσπάθειες στόχευαν, πλέον, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών αλλά και δρόμου, προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Οι φωτογραφίες είναι από το thasorama.gr