ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ


Με όπλο έναν... ενισχυτή σήματος για κεραία τηλεόρασης λήστεψε, σήμερα το μεσημέρι, την ΣΤ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ένας ψαρομάλλης 45άρης!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ένας και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ για να μην είναι αναγνωρίσιμο το πρόσωπό του.  Άλλες πηγές ανέφεραν ότι άφησε πίσω του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Η ληστεία σημειώθηκε στο κτίριο της ΣΤ Εφορίας, στην περιοχή του Γαλλικού Προξενείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, ένα άτομο περίπου 45 ετών, μπήκε στην εφορία, πλησίασε στα γκισέ και έδωσε στον υπάλληλο ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε «Μην κάνεις τον ήρωα. Δώσε τα λεφτά».

Ο άγνωστος δράστης κρατούσε στα χέρια του, εκτός από το πιστόλι και ένα μικρό πακέτο καλυμμένο εξ' ολοκλήρου με μονωτική ταινία, το οποίο έδινε την εντύπωση εκρηκτικού μηχανισμού.

Τελικά, ο δράστης άρπαξε περίπου 5.000 με 6.000 ευρώ, τα έβαλε σε μια τσάντα όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έφυγε αφήνοντας όμως πίσω του το πακέτο με τη μονωτική ταινία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το πακέτο που άφησε στην εφορία ο άγνωστος δράστης περιείχε έναν... ενισχυτή σήματος.