Πήγαν να διαρρήξουν παντοπωλείο στη Λακκιά Θεσσαλονίκης και, με το που ήχησε ο συναγερμός και είδαν μπροστά τους τον ιδιοκτήτη, έγιναν αδίστακτοι ληστές! Τον χτύπησαν και, στη συνέχεια, πήγαν και στο σπίτι του!


Έτσι έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία, η ληστεία στη Λακκιά Θεσσαλονίκης, προχθές το βράδυ. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, ηλικίας 25, 25 και 51 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συμπατριώτης τους.  

Οι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν σε παράγκες όπου διέμεναν στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως προέκυψε, εργάζονταν σε θερμοκήπια της περιοχής. Για τη σύλληψη των Βουλγάρων οργανώθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.). Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην κατοχή του ενός Βούλγαρου βρέθηκε η αλυσίδα που κατηγορείται πως είχε αρπάξει από την ηλικιωμένη σύζυγο του παντοπώλη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι αλλοδαποί είχαν βάλει στο στόχαστρο τους το παντοπωλείο του 82χρονου άντρα στη Λακκιά, το οποίο και διέρρηξαν τα ξημερώματα της Τρίτης. Ωστόσο, την ώρα που έμπαιναν στο κατάστημα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, τον οποίο αντιλήφθηκε ο ηλικιωμένος άντρας, καθώς το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς δίπλα. 

Ο 82χρονος πήγε να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με τους Βούλγαρους, οι οποίοι δε δίστασαν λεπτό: Τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες(ο 82χρονος νοσηλεύεται ακόμη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης). Στη συνέχεια έκλεψαν χρήματα, πακέτα τσιγάρα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Δε σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του 82χρονου, όπου βρισκόταν η 79χρονη σύζυγος του. Την απείλησαν, της πήραν  μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για «ληστεία κατά συναυτουργία». Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.