ΚΑΛΑΜΑΤΑ Άνοιξε θέατρο μετά 1.700 χρόνια με γκαλά όπερας και.. διαμαρτυρία εκπαιδευτικών


Με ένα γκαλά όπερας από τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Τσέλια Κοστέα και Δημήτρη Πλατανιά και με αρκετές υψηλές παρουσίες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα θυρανοίξια του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης. Δεν έλειψαν, όμως και οι διαμαρτυρίες.


Το θέατρο άνοιξε μετά από 1.700 χρόνια και 2.300 χρόνια μετά την ίδρυση της πόλης από τον στρατηγό Επαμεινώνδα. Την αποκάλυψη και αναστήλωσή του αρχαίου θεάτρου οφείλουμε στον “πατέρα” της Αρχαίας Μεσσήνης καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, αν και η έναρξη του γκαλά ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ οι πρώτοι θεατές άρχισαν να φθάνουν στο χώρο πριν τις 7.

Μεταξύ των εκατοντάδων θεατών βρίσκονται οι υφυπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας, η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς και βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας.

Παράλληλα μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι παρουσίες του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργου Λούκου, του προέδρου του “Διαζώματος” Σταύρου Μπένου, του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκη Θεοδωρόπουλου, της προέδρου της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας Μπάρμπαρα Κάνον, του υποδιοικητη της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά, του γνωστού επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου Νοτιανατολικής Ευρώπης της ΜcCain Γιώργου Γκόνου και του επίτιμου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτη Γεννηματά.

Από την μεγάλη βραδιά πάντως δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες καθώς πριν την έναρξη της εκδήλωσης μέλη της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις συναδέλφων τους και τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Δείτε το πλήρες φωτορεπορτάζ με κλικ εδώ.

Σχόλια