Καπεταναίοι από την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής θα μαγειρέψουν κακαβιά με μύδια, ψάρια και θαλασσινά πάνω σε ψαροκάικο στη... Βουλγαρία. Χαλκιδικιώτισσες νοικοκυρές θα ετοιμάσουν παραδοσιακή πίτα με γέμιση από κρίταμα στη Σόφια. 


Όλα αυτά καταγράφηκαν από την βουλγαρική τηλεοπτική εκπομπή «Zvezden’s Kitchen», συνεργείο της οποίας επισκέφθηκε τη Χαλκιδική από 22 έως 25 Ιουλίου.

Το θέμα της γαστρονομικής τηλεοπτικής παραγωγής στρέφεται γύρω από τα «Μύδια Ολυμπιάδας» και τις «Καλοκαιρινές Γεύσεις του Αριστοτελικού Βουνού». Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του 'Αθω, ο φακός της εκπομπής αποτύπωσε πλάνα από τις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και τη συλλογή των ονομαστών μυδιών Ολυμπιάδας, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν και ποικίλοι τρόποι μαγειρέματός τους.

Οι συντελεστές της εκπομπής κατέγραψαν τρόπους προετοιμασίας παραδοσιακής πίτας με γέμιση από κρίταμα, τοπικής κακαβιάς, η οποία περιείχε ψάρια, μύδια και θαλασσινά και μαγειρεύτηκε από καπεταναίους πάνω σε ψαροκάικο, αλλά τεχνικές προετοιμασίας των φημισμένων λουκουμάδων με μέλι Αρναίας και των τοπικών λικέρ -φτιαγμένων από κράνα και φρούτα του Αριστοτελικού Βουνού.