Τέτοιο θρίλερ δε θα είχε εμπνευστεί ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος του Χόλιγουντ! Εκβιαστές, εκτελεστές και “προστάτες”, ήταν μια παρέα! Είχαν βρει το θύμα τους και το ξεπουπούλιαζαν, με διάφορες ιστορίες, που οι ίδιοι έπλεκαν!

 

Μάλιστα, στη σπείρα συμμετείχε και 48χρονος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και, σε βάρος του, διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση. Επίσης, συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας 38χρονος Βούλγαρος, 42χρονη Ρουμάνα, 41χρονη Αλβανίδα και τρεις Έλληνες: 64, 49 και 53 χρόνων.

Η σπείρα “έβαλε” στο μάτι 51χρονο επιχειρηματία από την Αθήνα. Το 2010, κάποια από τα μέλη της σπείρας έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητά του και προκάλεσε ζημιές σε άλλα. Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας εμφανίστηκαν στον επιχειρηματία και του είπαν ότι –με το αζημίωτο- μπορούσαν να εντοπίσουν τους δράστες.

Εκείνος τους πίστεψε, τους πλήρωσε και, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, του είπαν πως εντόπισαν τους δράστες των εμπρησμών και των βανδαλισμών και πως θα… τους έβγαζαν από τη μέση! Δήλωσαν “εκτελεστές” και, όταν εκείνος τους είπε ότι δεν ήθελε τέτοιου είδους μπλεξίματα, του ζήτησαν χρήματα για να μη δολοφονήσουν τους υποτιθέμενους εμπρηστές! Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του πάρουν, συνολικά, δυο ακίνητα στο Μαρούσι και 150.000 ευρώ!

Οι εκβιασμοί, όμως, δε σταματούσαν. Έτσι, κάποια στιγμή, εμφανίστηκε η… δεύτερη ομάδα της σπείρας. Με επικεφαλής τον 64χρονο, που δήλωνε ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας και τον αρχιφύλακα, του υποσχέθηκαν ότι θα εντόπιζαν τους… “εκτελεστές” και θα έδιναν τέλος στην περιπέτειά του.

Ο αρχιφύλακας κι ο –υποτιθέμενος- αξιωματικός, είπαν στον επιχειρηματία πως οι “εκτελεστές” που είχε… προσλάβει, τον είχαν μπλέξει άσχημα! Του είπαν πως, δήθεν, υπήρχαν σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις κι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του πάρουν… άλλα 115.000 ευρώ!

Ο 51χρονος επιχειρηματίας εκμυστηρεύτηκε, κάποια στιγμή, την περιπέτειά του, σε φίλο του. Κι εκείνος του… έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά. Τότε, ο 51χρονος αποφάσισε να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει ό,τι του συνέβαινε.

Αστυνομικοί έστησαν ενέδρα τη Δευτέρα και συνέλαβαν τον 64χρονο και τον αρχιφύλακα. Είχαν πάρει 15.000 ευρώ (τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα) από τον 51χρονο επιχειρηματία. Λίγο αργότερα στα χέρια της αστυνομίας κατέληξαν και οι υπόλοιποι επτά της σπείρας…

Στο σπίτι του 64χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, χειρόγραφες σημειώσεις του με λίστα “πελατών” και χρηματικά ποσά που αυτοί οφείλουν και τα συμβόλαια από τα οποία προκύπτει ότι πούλησε τα δύο σπίτια του επιχειρηματία στο Βούλγαρο συνεργό του. Στο σπίτι του αρχιφύλακα βρέθηκαν ένα πιστόλι “ζάσταβα” με τέσσερα φυσίγγια, 70 φυσίγγια των 6,75 χιλιοστών, άλλα 70 φυσίγγια κρότου, 13 εξαρτήματα όπλου, δυο μαχαίρια με λάμες 19 και 15 εκατοστών κι ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ. Στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, πλήθος μεταλλικών φυσιγγίων και μια άδεια παραμονής για την 24χρονη Βουλγάρα συνεργό τους. Κατασχέθηκαν, ακόμη, τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία η σπείρα είχε αγοράσει με τα χρήματα που είχε αποσπάσει από τον επιχειρηματία.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκβίασης, απάτης κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμού, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.