Στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν αυτές τις ημέρες μαθητές από το Τορόντο του Καναδά, μεταφέροντας στις τσάντες τους όχι βιβλία ή τετράδια, αλλά εξοπλισμό βαψίματος, ζωγραφικής και συντήρησης, παλιά ελαστικά και εργαλεία κατασκευής. 


Όλα αυτά έδωσαν άλλο χρώμα στο 18ο γενικό λύκειο της Τούμπας. Οι μαθητές αναδιαμόρφωσαν το γυμναστήριο βάφοντας και ζωγραφίζοντας τους τοίχους, επισκεύασαν και συντήρησαν τους πάγκους και τα μονόζυγα. Εξωράισαν τον εξωτερικό αύλειο χώρο, βάφοντας και συντηρώντας τα μονόζυγα, τις μπασκέτες και τις εστίες ποδοσφαίρου, και ζωγραφίζοντας τους τοίχους. Ο χώρος «πρασίνισε» με παλιά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν ως ζαρντινιέρες, όπου φυτεύτηκαν λουλούδια. Το γήπεδο βάφηκε, και τέλος κατασκευάστηκαν τρία παγκάκια και δύο τροχήλατα τραπέζια με αντίστοιχα καθίσματα.



Οι Καναδοί μαθητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα, στο πλαίσιο σύμπραξης του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program) του Κολλεγίου Ανατόλια με το αντίστοιχο του Upper Canada College (UCC, Τορόντο, Καναδάς) και με τους μαθητές του 18ου λυκείου. Στο project αυτό συνεργάστηκαν 12 μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, ισάριθμοι του UCC και 15 από το 18ο Λύκειο Τούμπας. Οι εντατικές καθημερινές εργασίες στο σχολείο διήρκεσαν δύο εβδομάδες. 



Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόσφερε φυτά και χώμα για τον εξωραϊσμό του χώρου.