Εκτεταμένες καταστροφές τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής του Δήμου Βόλβης όσο και στο οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εθνικής Οδού προς Καβάλα, από την βροχόπτωση που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκαν
κατά την αυτοψία που διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή.


Οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν «αποδόθηκαν σε κατασκευαστικές παραλείψεις ή αστοχίες της κατασκευάστριας εταιρείας “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων και την επιβάρυνση της γύρω περιοχής».

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ρεμάτων με ίδια τεχνικά μέσα, με την παράλληλη κατασκευή ανάλογων αναχωμάτων, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Από την πλευρά της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Κώστας Χατζής επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η περιοχή είχε πάντα πρόβλημα πλημμυρών προτού ξεκινήσει μάλιστα η κατασκευή της Εγνατίας» και διευκρινίζει ότι το πρόβλημα εντείνεται λόγω των δυσκολιών στη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον πλήρη καθαρισμό των ρεμάτων από τη “ζώνη” της Εγνατίας μέχρι τη λίμνη Βόλβη. Γνωστοποιεί, πάντως ότι το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε συννενόηση και «μόλις δοθεί το “πράσινο φως” για τη μελέτη η εταιρία θα προχωρήσει σε δημοπράτηση», καθώς «ενδιαφέρον για το θέμα έχει εκδηλώσει και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος».

Η περιοχή είχε πληγεί από σφορδρές βροχοπτώσεις και το Σεπτέμβριο του 2011 και, οι ζημιές που είχαν τότε προκληθεί σε δίκτυα υποδομής και στις περιουσίες των κατοίκων, ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί με σημαντικότερο παράδειγμα αυτό της γέφυρας του Μελισσουργού. Το θέμα επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, σε επιστολή του και θα εξεταστεί σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.