samaras-i-ert-prosxima-stamatisoun-metarruthmiseis_20130616_01.jpg

Στην απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ επέμεινε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Ναύπλιο, διαμηνύοντας προς τους κυβερνητικούς εταίρους ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. …»

«Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω», ανέφερε μιλώντας στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο, σημειώνοντας ότι όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν και ψήφισαν να περικοπούν 2.000 θέσεις στο Δημόσιο.

«Να τους κόβαμε από κάπου αλλού, κι όχι από την αμαρτωλή ΕΡΤ; Από πού; Κι αν σήμερα κάναμε πίσω, τι ακριβώς θα πούμε; Ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε και θυσιάζουμε κάποιους άλλους; Αυτό θα ήταν και άδικο και θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα», διερωτήθηκε και κάλεσε όποιον πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει το κύμα των μεταρρυθμίσεων να το πει.

Απέρριψε ακόμη το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως σίγουρα δεν θα το χρεωθούμε. Κι όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

«Το πρόβλημα είναι επίσης», πρόσθεσε, «ποιος θα χρεωθεί τυχόν αστάθεια και ποιος θα πάρει στις πλάτες του το τεράστιο βάρος για τη διακοπή της χρηματοδότησης».

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει «να υπάρξει αστάθεια» και τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όπως και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται».

Επιτέθηκε δε εκ νέου κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε «πολύ κοντή μνήμη», θυμίζοντας ότι  «έλεγε την ΕΡΤ εργαλείο προπαγάνδας και τώρα θρηνεί».