PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07.jpg

Στα 75 εκατομμύρια τα χρέη προς προμηθευτές, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στο νοσοκομείο… 170 εκ. ευρώ – “Κάτι συμβαίνει με το ‘Παπαγεωργίου’, να απαντήσει ο υπουργός”, λέει ο κ. Παπάς. >>>

 

«Δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ, ούτε το φυσικό αέριο». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του, Βασίλης Παπάς, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπά, «αν δε βρεθεί λύση χθες –όπως είπε χαρακτηριστικά- το νοσοκομείο κλείνει». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση, ότι «κάτι συμβαίνει με το Παπαγεωργίου. Ας μας πει ο υπουργός τι… Δεν είναι δυνατόν όλα τα νοσοκομεία να παίρνουν έστω ένα ποσοστό για τη μισθοδοσία και το νοσοκομείο που, ομολογουμένως, προσφέρει άριστες υπηρεσίες, να μην παίρνει ούτε ευρώ γι αυτόν το σκοπό».

Όπως είπε τα χρέη των ταμείων προς το «Παπαγεωργίου» ανέρχονται στα 170 εκ. ευρώ, ενώ τα χρέη του ιδρύματος προς τους προμηθευτές του στα 75 εκ. ευρώ. Τα δε οφειλόμενα δεδουλευμένα φθάνουν, για τον μήνα Φεβρουάριο, το 1,7 εκ. ευρώ.

Από σήμερα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, άρχισαν κύκλο κινητοποιήσεων. Όπως και την Παρασκευή, επέτρεψαν τη δωρεάν εξέταση ασθενών. Αύριο σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

«Δεν βοηθάει να μην πληρώνουν όσοι εξετάζονται. Τουλάχιστον δε βοηθάει το νοσοκομείο. Δεν καταλαβαίνω αυτήν την αντίδραση, αν και, κακά τα ψέματα, έχουν δίκιο οι άνθρωποι», είπε για τους εργαζόμενους ο κ. Παπάς.