Αρχίζουν έργα γύρω από το κολυμβητήριο της Τούμπας, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η περιοχή θα "πρασινίσει" και θα φυτευθούν δένδρα. >>>
Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε χθες, μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Μενέλαου Παντελίδη. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ και μετά την έκπτωση 48,01% που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία θα εκτελεστεί με 530.255,20 ευρώ. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου της Τούμπας(από την νότια πλευρά της πεζογέφυρας μέχρι τον περιμετρικό δρόμο του γηπέδου ΠΑΟΚ), συνολικής έκτασης 6.100 τμ. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η ράμπα της πεζογέφυρας και ο φωτισμός των υπαίθριων χώρων προς την οδό Λαμπράκη.
Η μελέτη προβλέπει να τοποθετηθούν τσιμεντοκυβόλιθοι για να δίνεται η εντύπωση καλντεριμιού, πλάκες πεζοδρομίου και χυτό δάπεδο. Επίσης θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου που θα καλυφθούν με χλοοτάπητα στο μεγαλύτερο τμήμα τους, με ποικιλία δέντρων και συστάδες διαφόρων θάμνων -ιδιαίτερα... χρήσιμοι στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!
Με την ολοκλήρωση του έργου η εικόνα της παλιάς "αλάνας" θα αλλάξει ακόμη περισσότερο προς το καλύτερο κι είναι στο χέρι των κατοίκων της περιοχής και των φίλων του ΠΑΟΚ να προστατέψουν αυτό το "στολίδι".