Ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στρέφεται κατά του γραφείου Τύπου

Κοινωνικό… κουμπαρά πρόκειται να φτιάξει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη με τα χρήματα για δράσεις όπως γιορτές, πανηγύρια και επιχορηγήσεις. Αυτή είναι η απάντηση του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, στις κατηγορίες γονέων και κηδεμόνων από το Ασβεστοχώρι, για την έλλειψη σχολείων στην περιοχή τους. >>>

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αποφάσισε να κόψει τις παραπάνω δράσεις καθώς «θεωρεί ότι στη σημερινή συγκυρία, με τους τόσους αναξιοπαθούντες γύρω μας και την εκπαίδευση να αντιμετωπίζει πελώρια προβλήματα από τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν».
Τα κονδύλια που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι δράσεις αυτές, θα μπουν σ ένα ειδικό ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης και από το οποίο θα υπάρχει μία επιπλέον χρηματοδότηση για τα σχολεία και μία μικρή συμβολή στις δυσκολίες που οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες βιώνουν.
 
Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος
Κι ενώ πριν δυο μέρες εξέδιδε ανακοίνωση για να απαντήσει στους γονείς και κηδεμόνες από το Ασβεστοχώρι, χθες, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, πέρασε στην αντεπίθεση. Υποστηρίζει, με νέα ανακοίνωση, ότι "η σχολική χρονιά στο δήμο ξεκίνησε με δύο σημαντικές εξελίξεις, στο μεγάλο θέμα της σχολικής στέγης, καθώς και με δύο προσδοκίες για λύσεις σε εκκρεμότητες χρόνων".
Οι εξελίξεις, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, αφορούν:
1. Τη συνέχιση των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα του Ασβεστοχωρίου, στα Μπουλουβάνια, που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου, με χρηματοδότηση του δήμου και το οποίο έως τις γιορτές των Χριστουγέννων θα δοθεί σε χρήση στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
2. Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του γ δημοτικού σχολείου της Πυλαίας, με τις μελέτες, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες που ετοίμασε ο δήμος, αλλά και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που ο δήμος ανέλαβε και ξεπερνά. Υπολογίζεται ότι έως τη νέα χρονιά το έργο αυτό θα έχει δημοπρατηθεί.
Οι προσδοκίες -πάντα σύμφωνα με το δήμαρχο- αναφέρονται:
1. Στο σχολικό συγκρότημα στο Φίλυρο που μένει ημιτελές από έλλειψη χρηματοδότησης χρόνια τώρα και για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με τροποποίηση της μελέτης. Για την αποπεράτωση χρειάζονται 4 εκ ευρώ επιπλέον των όσων έως τώρα το έργο έχει απορροφήσει.
2. Στο σχολείο στην Εξοχή να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να λυθεί το πρόβλημα στέγης που υπάρχει, με το δήμο να προετοιμάζεται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και με την ελπίδα ότι θα επιτύχει τελικά την ένταξη του.
 
Αντίδραση Νυφούδη στις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου
H δημοσιοποίηση δήλωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σε απάντηση ανακοίνωσης που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης, εξόργισε, όπως φαίνεται, τον τελευταίο. Έτσι, ο κ. Νυφούδης, που είχε εκδώσει ανακοίνωση για την κατάσταση των σχολείων στο Ασβεστοχώρι, με το που είδε την απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου, δήλωσε έκπληκτος από το ότι «το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, δηλαδή το αρμόδιο όργανο για την προώθηση των ανακοινώσεων του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων προχώρησε σε δήλωση με την οποία στρέφεται εναντίον μου».
Ο κ. Νυφούδης το χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο περιστατικό στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ υπηρεσιακός παράγοντας να εκδίδει ανακοίνωση εναντίον αιρετού προσώπου χρησιμοποιώντας την σφραγίδα ενός δημόσιου οργάνου» (σ.σ. πάντως, παρόμοια καταγγελία έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, πριν αρκετούς μήνες, για το γραφείο Τύπου του κεντρικού δήμου)..
Ο κ. Νυφούδης, επικεφαλής της παράταξης "Νέο πρόσωπο για το δήμο", ζητά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να λάβει δράση. 
«Αδυνατώ να πιστέψω ότι μία τέτοιου είδους προκλητική ενέργεια από υπηρεσιακό παράγοντα έγινε εν αγνοία πολιτικού προσώπου. Θεωρώ περιττό να απαντήσω στα ψεύδη και τις συκοφαντίες που συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση του υπηρεσιακού παράγοντα. Καλώ τυχόν πολιτικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη δήλωση να αναλάβει το θάρρος της γνώμης του και να εκδώσει δημόσια τη δική του ανακοίνωση. Ο Δήμος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εάν δεν μπορούν οι διοικούντες να ελέγξουν την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών ας παραιτηθούν», καταλήγει ο κ. Νυφούδης.