Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και φέτος με …προβλήματα για το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Ασβεστοχωρίου, του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. >>>

Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Χορτιάτη, το συγκεκριμένο σχολείο «χρησιμοποιεί «μαγαζιά» και κοντέϊνερ ως αίθουσες διδασκαλίας, οι διάδρομοι και οι ημιυπαίθριοι χώροι έχουν κλειστεί με γυψοσανίδες και η σίτιση των μαθητών στο υπόγειο δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες σχολικής στέγης». 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Χορτιάτη, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της Γιάννης Γαρυφάλλου, ζητά «την επείγουσα επανέναρξη των εργασιών και την αποπεράτωση του Νέου Σχολείου στη θέση ‘Μπουλουβάνια’ στο Ασβεστοχώρι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012» καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, τους έχει δοθεί υπόσχεση γι’ αυτό από την δημοτική αρχή, από τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2011) και περιμένουν μέχρι σήμερα, αλλά «το νέο σχολείο παραμένει γιαπί και η έναρξη εργασιών για την αποπεράτωση του συνεχώς αναβάλλεται».

Στην αντεπίθεση ο δήμος
Σε ανακοίνωση-επιστολή του ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη αναφέρει πως  «το ψευδές, συκοφαντικό και δυσφημιστικό κείμενο του κ. Γιάννη Γαρυφάλλου που θέλησε για τους δικούς του προσωπικούς λόγους να κηρύξει ‘ανεπιθύμητη’ μια νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή στην τελετή Αγιασμού των σχολείων της, πρόκειται να πάρει το δρόμο του για τη δικαιοσύνη». 
Σημειώνει, επίσης ότι «τα ψέματα του κ. Γαρυφάλλου στην επιστολή του είναι τόσο προφανή που δε θα άξιζε να διαψευστούν αν δεν αφορούσαν σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».
Σύμφωνα με τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη «(ο κ. Γαρυφάλλου) γνωρίζει άριστα από ενημέρωση μας πως σήμερα στον ειδικό λογαριασμό του δήμου με αριθμό 5227055298541 της Τράπεζας Πειραιώς, υπάρχει κατατιθέμενο το πόσο των 557.930,98 €, που προορίζεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ και το οποίο διαχειριζόμαστε με απόλυτη διαφάνεια. Όπως προκύπτει και από την επιστολή της κοινοπραξίας ήδη με το 315Α/06-06-2012 ένταλμα πληρώθηκε μέρος των εργασιών του εργολάβου ποσού 66.729,19 ευρώ ενώ ενδεικτικό της γραφειοκρατίας είναι πως ενώ το ποσό εκταμιεύθηκε από το δήμο στις 6 Ιουνίου 2012, ο εργολάβος το εισέπραξε από την Περιφέρεια στις 20 Ιουλίου 2012, δηλαδή ενάμιση μήνα αργότερα. Η πρόθεση να δημιουργήσει την εντύπωση απραξίας και καθυστέρησης, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή πως το σχολείο παραμένει γιαπί από τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2011, ενώ γνωρίζει άριστα πως η προγραμματική σύμβαση δήμου και περιφέρειας για την αποπεράτωση του σχολείου εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια υπογράφηκε μόλις στις 9/4/2012 οπότε άρχισε και η υποχρέωση εκταμίευσης των χρημάτων και συνέχισης των εργασιών άρα και η ανάμειξη του δήμου μας στην εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θεωρούμε πως δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ψέματος. Η αλήθεια παραμένει πως το νέο σχολείο χτίζεται και θα παραδοθεί σε λίγο καιρό στα παιδιά μας. Παρά την αντίδραση του κ. Γαρυφάλλου που πολέμησε προσωπικά κάθε προσπάθεια ολοκλήρωσής του, με τον χειρότερο τρόπο. Με τη συμπεριφορά του κατέστησε τον ίδιο του τον εαυτό ανεπιθύμητο στην τελετή εγκαινίων του πιο μεγάλου και σύγχρονου σχολείου του δήμου μας. Αν μετά από όλα αυτά έχει ο ίδιος υπόλοιπο αξιοπρέπειας, θα πρέπει να ντραπεί να εμφανιστεί σε αυτή τη γιορτή της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Εμείς θα είμαστε εκεί παρόντες και περήφανοι για το χρέος μας προς τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.