Αφιερωμένη στα 50 χρόνια της βρετανικής μουσικής σκηνής και pop κουλτούρας, που επηρέασε όλο τον πλανήτη, θα είναι η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.  >>> 



Οι Spice Girls θα εμφανιστούν ξανά μαζί στη σκηνή, έπειτα από πολλά χρόνια.

Εκτός από τη σύζυγο του Ντέιβιντ Μπέκαμ και την παρέα της, ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι επίσης ο Τζορτζ Μάικλ, οι εναπομείναντες Queen, οι Pet Shop Boys, η Άνι Λένοξ, ο τραγουδιστής των Madness, ο Ρέι Ντέιβις, η Κέιτ Μπους και ανερχόμενα αστέρια του pop βρετανικού πενταγράμμου.

Συνολικά, στην τελετή λήξης, που θα ξεκινήσει στις 23.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, θα πάρουν μέρος 4.100 άτομα.

«Αν η τελετή έναρξης ήταν ο γάμος, απόψε θα δείτε το ντίσκο πάρτι» είπε ο Κέβιν Γκάβιν, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της τελετής λήξης, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει πως, αν έκανε αυτός την τελετή έναρξης, θα έδειχνε κάτι εντελώς διαφορετικό από το θέαμα που παρουσίασε ο Ντάνι Μπόιλ.

Στη διάρκεια της αποψινής τελετής, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θα παραδώσει τη σημαία στον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Παές. Θα ακολουθήσει σόου από Βραζιλιάνους χορευτές της σάμπα.