"Γενέθλια" έχει, σήμερα, ο δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης! Ήταν σαν σήμερα, το 1884, όταν εγκαινιάζεται άτυπα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από >>>
δύο δημοσιογράφους, τον Τσαρλς Ντόου και τον Έντουαρντ Τζόουνς. Οι δύο δημοσιογράφοι τον δημοσίευαν κάθε μέρα σε μία εφημερίδα, υπό τον τίτλο “Customers Afternoon Letter” (1884)

Σαν σήμερα, όμως, χάθηκε κι ο Τζιμ Μόρισον, Αμερικανός συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, μέλος των Doors(1971). Το θάνατό του ακολουθεί ένας μύθος: Ως σήμερα υπάρχουν οπαδοί του συγκροτήματος που δεν πιστεύουν ότι ο Μόρισον πέθανε, αλλά ότι ζει. Τον τάφο του, πάντως, στο Παρίσι, επισκέπτονται κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, εκατοντάδες φίλοι του συγκροτήματος.
Ας τον θυμηθούμε στο βίντεο που ακολουθεί:



Διαλέξαμε το συγκεκριμένο βίντεο επειδή ο ήχος είναι πολύ καλός. Υπάρχει στο Youtube και η πλήρης version όμως ο ήχος δεν είναι τόσο καλός. Αναζητείστε το. Δείτε, επίσης, στο παρακάτω βίντεο, τι γίνεται κάθε χρόνιο τέτοια μέρα στον τάφο του Μόρισον, στο Παρίσι:




Σαν σήμερα γεννήθηκαν

  • Φραντς Κάφκα, Τσέχος συγγραφέας και δοκιμιογράφος (1883)
  • Σταύρος Νιάρχος, Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας (1909)
  • Τομ Κρουζ, Αμερικανός ηθοποιός (1962)