Δύο μόλις ώρες πριν από την προγραμματισμένη θανατηφόρο ένεση στο σώμα του 52χρονου θανατοποινίτη, Ουόρεν Χιλ, οι αρχές στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσαν εντολή να αναβληθεί η εκτέλεσή του για να γίνει αλλαγή στα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν. >>>

 
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της φυλακής, η εκτέλεση σταμάτησε καθώς πρέπει να γίνει αλλαγή στα φάρμακα που θα εκχυθούν στο σώμα του Χιλ κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης.

Η αναβολή της εκτέλεσης έγινε καθώς άλλαξε το πρωτόκολλο στη συγκεκριμένη πολιτεία σχετικά με τη δοσοληψία της θανατηφόρου ένεσης.

Πλέον η δόση θα αποτελείται από ένα φάρμακο και όχι από κοκτέιλ τριών φαρμάκων όπως ίσχυε μέχρι χθες. Το Ανώτατο Δικαστήριο στην πολιτεία της Τζόρτζια έχει ήδη απορρίψει την έφεση των δικηγόρων του 52χρονου, με την οποία ζητούσαν να μην πραγματοποιηθεί η θανατική ποινή επικαλούμενοι πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης τους είναι άτομο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το 2002 έχει ορίσει ότι η εκτέλεση ανθρώπων που είναι «διανοητικά καθυστερημένοι» είναι μια σκληρή τιμωρία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά άφησε στην ευχέρεια της κάθε πολιτείας να αποφασίζει αν θα προχωρά στην εκτέλεση των συγκεκριμένων θανατοποινιτών.

Ο Χιλ όπως αναφέρουν Τα νέα αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της φίλης του το 1986. Μέσα στη φυλακή έκανε και δεύτερο φόνο που του επέφερε τη θανατική ποινή.