Την άμεση επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Ν. Ευκαρπία, η οποία έχει «παγώσει» εξαιτίας της κατάληψης του χώρου από κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στο έργο, «απαιτεί» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. >>>

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και μία, μόλις, ημέρα, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε να μειωθεί η έκταση του έργου, αφού μεταφέρθηκε για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης η κατασκευή του εργοστασίου αποτέφρωσης απορριμμάτων.
«Η μάχη οπισθοφυλακών και οι στείρες ιδεοληψίες πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα. Οι πεισματικές αντιδράσεις, που εξυπηρετούν συμφέροντα εργολαβικών εταιριών, οι οποίες θέλουν να κερδίζουν σε βάρος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών, έχουν αποδομηθεί από τον εξαντλητικό διάλογο πολλών ετών και τα επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Πρόκειται για κατασκευασμένους μύθους τα περί προσβολής του περιβάλλοντος, αφού οι πλέον αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές του έργου αποτελούν την εγγύηση μιας ασφαλούς επένδυσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σ.ΟΤΑ Δ. Γαλαμάτης αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του έργου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται «ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες». Επίσης ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα του αποκλεισμού της «καύσης των απορριμμάτων», όπως επίσης και της «αξιοποίησής» τους από παρακείμενη βιομηχανία. 
Έπειτα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.ΟΤΑ και δημοτικός σύμβουλος Θέρμης Σ. Φάμελλος, υποστήριξε πως με τη λειτουργία του ΣΜΑ επέρχεται μείωση των εκπομπών ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα, κ.ά.) κατά 4 εκατ. κιλά, ενώ το συνολικό όφελος για τους δήμους αγγίζει κατ’ έτος τα 4 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θ. Κυζιρίδης, μόνο για το δήμο Νεάπολης-Συκεών, τα οφέλη που προκύπτουν από τον ανασχεδιασμό της αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, ποσό που είτε μπορεί να διατεθεί σε άλλες δράσεις είτε να συμβάλλει στη μείωση των δημοτικών ανταποδοτικών τελών.
Υπέρ του έργου, τάχθηκε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Κ. Ζέρβας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο ιδιωτικοποιήσεων στην περίπτωση που αυτό ακυρωθεί λόγω των καταλήψεων. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος επιτροπής κατοίκων Π. Αβραμίδης επέμενε στους κινδύνους από τη λειτουργία του ΣΜΑ για το περιβάλλον και την περιοχή, θέση με την οποία συντάχθηκε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Χ. Βέλλης, προτείνοντας αλλαγή χωροθέτησης, ενώ ο Δ. Γαλαμάτης δήλωσε πως το συγκεκριμένο γεγονός, θα επέφερε κατάργηση και απένταξη του συγκεκριμένου έργου από τα χρηματοδοτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα την καταβολή μεγάλων κεφαλαίων λόγω της υποχρέωσης αποζημίωσης της αναδόχου εταιρίας, όπως είπε και το ποσό αυτό, θα μετακυλήσει στους δήμους, κατ’ επέκταση και στους δημότες.
Παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο αντιπρόεδρος και δημ. σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Γεράκης, ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.ΟΤΑ και δημ. σύμβουλος Θέρμης Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Σ.ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας και ο εκπρόσωπος επιτροπής κατοίκων Παναγιώτης Αβραμίδης.